Nemzetközi foci

A Juventus csatárával erősít a Valencia

A West Ham Unitednél kölcsönben szereplő Zaza Spanyolországban köthet ki.

Gyorsan véget érhet a nyáron a Juventustól egy évre megszerzett Simone Zaza pályafutása a Premier League-es West Hamnél, ám a csatárt ismét kölcsönadnák a zebrák.

A Goal.com értesülései szerint a Valencia megállapodott a torinói klubbal, így a szezon végéig Spanyolországba kerül az Eb-n kihagyott büntetőjéről elhíresült játékos. Az olasz válogatott támadó 2016 nyarán egy idényre került a londoni gárdához, ám nem tudta megvetni a lábát a Premier League-ben, így a tegnap este a Manchester Citytől súlyos vereséget szenvedő West Ham sem ragaszkodik hozzá.

A valenciai érdeklődés már jó ideje témát jelent Zazával kapcsolatban, ám egészen az olasz tréner, Cesare Prandelli távozásáig nem történt konkrét lépés az ügyben. Azonban azok után, hogy a spanyol klub sportigazgatója, Jesus Garcia Pitarch Olaszországba repült, hogy tárgyaljon a játékosról, megszületett a megállapodás.

Eszerint amennyiben Zaza legalább 10-15 meccsen pályára lép új csapata színeiben, és a Valencia nem búcsúzik az első osztálytól, meg kell vásárolnia a csatárt, a nyári klubváltás ellenértéke 15 millió euró lehet.

A Juventus és a támadó spanyol kérője megegyezett egymással, valamint Zaza is rábólintott az ajánlatra, így a tárgyalások már csak a torinói klub és a West Ham között folynak az olasz támadó kölcsönszerződésének felbontásáról. Ha az angolok is belemennek a megállapodásba, már semmi sem állhat Zaza és a Valencia közé.

Olvasói sztorik