Nemzetközi foci

Megszakadt a Chelsea nagy sorozata! Dele Alli fejeseivel a Tottenham nyerte a rangadót

Szerda este londoni csúcsrangadót rendeztek a Premier League 20. fordulójában: a listavezető, 13 meccses győzelmi sorozatot magáénak tudó Chelsea a mérkőzés előtt ötödik helyen álló, szintén remek formában lévő Tottenham Hotspur vendégeként lépett pályára.

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, de fogást nem igazán találtak egymáson a csapatok. Helyzet nélkül zajlott az első játékrész, melynek hosszabbításában Dele Alli gyönyrű fejesével a hazaiak szereztek vezetést. Érdekesség, hogy a 20 éves angol támadó középpályás gólja volt a mérkőzés első kaput találó próbálkozása.

https://www.youtube.com/watch?v=AezttEVJRpg

A második játékrész elején aktívan kezdte a Chelsea, nagy nyomás alá helyezték a hazaiakat, de az 54. percben a Tottenham szinte lekopírozta az első gólt, és Dele Alli fejesével kettőre növelte előnyét. Az éllovast teljesen megfogta a Spurs második találata, Hazardék helyzetig sem nagyon jutottak, a hazaiak magabiztosan őrizték előnyüket. Az eredmény már nem változott, így a Tottenham megszakította a Chelsea 13 meccses győzelmi szériáját, és feljött a tabella harmadik helyére. A két gólt szerző Dele Alli zsinórban harmadik meccsén tudott duplázni, erre középpályás még sosem volt képes a Premier League történetében.

https://www.youtube.com/watch?v=de8HHpnU_30

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik