Nemzetközi foci

Már most a visszavonuláson gondolkodik Guardiola

Vajon mennyire harap egy ilyen menedzser?

Mindössze hat hónapja vállalta el élete harmadik edzői munkáját Pep Guardiola, a Barcelona és a Bayern München egykori trénere, de máris a visszavonulás gondolatát fontolgatja.

– Három évet maradok Manchesterben, talán valamivel többet is, de a karrierem végéhez közelítek, az biztos. Nem ülök a kispadon 60-65 éves koromig. Azt hiszem, a visszavonulásom folyamata már el is kezdődött. Egyszerűen így döntöttem – fogalmazott megdöbbentően a még csak 45 esztendős szakember.

Guardiola egyébként rendkívül elégedetlen volt a játékvezetéssel a Burnley ellen végül megnyert mérkőzés során. A 2-1-es találkozó első félidejében, 0-0-nál ugyanis Lee Mason hat meccsen belül harmadszor is kiállította Fernandinhót, miután az felvágta Gudmundssont.

A sajtótájékoztatón természetesen a piros lapra is rákérdeztek Guardiolánál, aki szarkasztikusan azt mondta: nem vagyunk elég jók.

– Igen, ezt az a csapat mondja, amelyiknek a legnagyobb a labdabirtoklása. Mindig a mi hibánk, mindig a City hibája. Nem láttam az esetet, de láttam azt, amit Claudio Bravóval szemben követtek el. Az megkérdőjelezhetetlen volt. Elfogadjuk Fernandinho 3-4 meccses eltiltását, de ne feledjük, hogy az is szabálytalan volt. Mi játszani akarjuk a futballt, egész edzői karrierem során minden csapatom ezt akarta, de más körülményeket nem tudunk kontrollálni. Most már el kéne fogadnom, hogy Angliában speciális szabályok szerint játszanak…– mondta kesernyésen.

Olvasói sztorik