Nemzetközi foci

Lallana, a robot

Több mint 26 km-t tett meg két meccs alatt a Liverpool középpályása, ezzel mindkét fordulóban ő lett a legjobb.

Lassan-lassan végéhez közelít a Premier League karácsonyi és újévi meccsdömpingje, kedden és szerdán ugyan még rendeznek találkozókat, de aztán tíznapos szünet következik.

A bajnokságban gyakorlatilag példátlan módon december 26. óta mindössze egyetlen egy nap volt, amikor nem került sorra egy mérkőzés sem, így nem csoda, ha a sérülésveszély most a legmagasabb, a játékosok pedig roppant fáradtak.

„Jó vicc” – gondolhatta Adam Lallana, a Liverpool középpályása. Az angol válogatott játékos ugyanis a tabellán második helyezett csapat december 27-i, Stoke elleni meccsén 69 percet kapott, a Manchester City (1-0, dec. 31.) és Sunderland (2-2, jan. 2.) elleni bajnokijait pedig végigjátszotta, ám fáradtságnak nyoma sem volt.

Mi több: a 28 éves játékos előbb 12,88 km-t tett meg a City, majd még ezt is megfejelve 13,22 km-t futott a Sunderland ellen, ezekkel az adatokkal pedig mindkét fordulón belül övé lett a legnagyobb letudott távolság.

Utóbbi forduló 10 legtöbbet futott játékosa között egyébként ott van a sunderlandi Fabio Borini és Sebastian Larsson is. 12,67 km-t tett meg Mathieu Flamini, a két mérkőzés alatt pedig a Burnley középpályása, George Boyd is több mint 25 km-t futott (ő egyébként Lallanához hasonlóan szintén a Sunderland és a Manchester City ellen lépett pályára).

A 29-szeres válogatott liverpooli egyébként 7-7 gólnál és gólpassznál jár idén, amivel az egyik legjobb formában lévő labdarúgó a Premier League-ben.

A Liverpool legközelebb az FA Kupában és a Ligakupában lesz érdekelt a Plymouth Argyle és a Southampton ellenében.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik