Nemzetközi foci

Cristiano Ronaldo: a fiam okos, akárcsak én

A Real Madrid világklasszisának gyermeke tudja, hogyan reagáljon arra, amikor azt mondják neki, „van jobb játékos az édesapádnál”.

A Real Madrid világklasszis játékosa az egyiptomi ON TV-nek nyilatkozott, amelyben szó esett arról, mivel szokták froclizni a fiát, valamint a pénz szerepéről is beszélt.

– Vannak emberek, akik néha azt mondják a fiamnak, hogy van egy jobb focista a te apádnál, de ő tudja, hogyan kezelje ezeket a kijelentéseket. Okos fiú, akárcsak én. Sokszor mondom neki, légy önmagad és viselkedj udvariasan. Tudom, hogy rengeteg nehéz időszakon megy keresztül, hiszen sok irigy ember létezik, de boldog gyereknek látom őt – mesélt a négyszeres aranylabdás a fiáról, majd arról is szót ejtett, mekkora motivációt jelent a pénz a karrierjében.

– Nem a pénz a legfontosabb dolog a számomra. Természetesen ha focista vagy, a pénz fontos szerepet játszik a karrier utáni időszak szempontjából. Csak abból a szempontból tekintek a pénzre, hogy a visszavonulás utáni időszakban van szükség rá a kényelem miatt. Vannak példaképeim, nemcsak a sportban, de nem követek vagy utánozok senkit, hiszen mindenkinek meg kell találnia a saját stílusát. Jelenleg két komoly szerződésem van, az egyik a Real Madriddal, a másik pedig a Nike-kal, ez motivál még mindig arra, hogy keményen dolgozzak, a teljesítményem ugyanazon a szinten maradjon és azt csináljam, amit szeretek. Nem az a fontos, hogy hány órát töltesz az edzőpályán, hanem az, ahogyan edzel és az elkötelezettség. Az elmúlt hét vagy nyolc évben folyamatosan képes voltam magas szinten teljesíteni, és keményen dolgozom, hogy ezt fenntartsam – idézi a portugál gólvágó szavait aMarca.

Olvasói sztorik