Nemzetközi foci

Robben: a Bayern visszalépés volt számomra a Realhoz képest

A holland játékos nem akart távozni 2009 nyarán a királyi gárdából.

A 89-szeres válogatott játékos, Arjen Robben 2009 nyarán került a Real Madridtól a Bayern Münchenhez 24 millió euró értékben. A holland focista a Fox Sportsnak adott nyilatkozatában emlékezett vissza a több mint hét évvel ezelőtti váltására.

– Furcsa nyár volt a 2009-es Florentino Pérez elnök visszatérésével. Ezután rengeteg játékos érkezett óriási összegekért a Realba, Cristiano Ronaldo, Xabi Alonso, Kaká és Karim Benzema is. Ezután tudatták velem, hogy a klub bevételre is szert tehetne, amennyiben eladnak engem, de én nem akartam távozni. Talán a legjobb előszezonomat produkáltam azon a nyáron a Realban, de nem kaptam ezután esélyt, ezért meg kellett hoznom a döntést. Kapcsolatban álltunk a Bayernnel, de nagyon nehéz döntés volt, talán karrierem egyik legnehezebbje. Abban az időben a Bayern nem tartozott Európa elitcsapatai közé – ma már ez nincs így -, ezért visszalépés volt számomra. Végül csatlakoztam a bajorokhoz, mivel a lehetőségeikhez mérten mindent megtettek, hogy leigazoljanak, valamint Louis van Gaal jelenléte is fontos tényező volt. Mára már egy igaz Bayern-fan lettem, nyolcadik szezonomat töltöm itt és klub részévé váltam – nyilatkozta a 32 éves holland klasszis.

Robben 2009 óta 233 mérkőzésen lépett pályára a német együttesben, ezeken a meccseken pedig 121 gólt adott és 79 asszisztot jegyzett.

Olvasói sztorik