Nemzetközi foci bajnokok ligája

BL: a németeken kívül senki sem pihen a tavaszi rajtig

Az is előfordulhat, hogy a Real és a Barca is lejátszik 12 tétmeccset az első Bajnokok Ligája-találkozóig.

Február közepéig kell várni a Bajnokok Ligája folytatására, ám a 16 versenyben lévő csapat addig sem pihen. Mint arról néhány napja már írtunk, a spanyol Barcelona addig gyakorlatilag háromnaponta játssza majd meccseit, ennek apropóján megnéztük, vajon a többi rivális mennyire lesz leterhelve az új év elején. Nos, nem sokan pihennek addig az ellenfelek közül sem.

Benfica – Borussia Dortmund (február 14.)

A Benfica számára január 3-án kezdődik az újév, egy Vizela elleni Ligakupa-meccsel. A bajnokságban hat fordulót kell megvívnia a csapatnak, továbbá egy kupameccs is vár rá, ráadásul ha továbblép a Ligakupa-csoportjából, akkor még az egyenes kieséses szakaszban is várhat rá két további mérkőzés. Ezzel szemben a Dortmundnak lesz ideje pihenni: január 21-én a Werder Bremen otthonában kezdődik a „tavasz”, ezen kívül további három bajnoki és egy Német Kupa-nyolcaddöntő szerepel a programban.

Párosítás Benfica Dortmund
Min. tétmeccsek száma 9 5
Max. tétmeccsek száma 11 5

Paris Saint-Germain – Barcelona (február 14.)

A PSG két kupameccsel nyitja a januárt: 7-én a Bastiát fogadja a Francia Kupában, 11-én pedig már a Metz ellen van jelenése a Ligakupa-negyeddöntőben. Utóbbi sorozat elődöntőit még január 24–25-én lejátsszák a továbbjutók, és a kupában is várhat még egy kör a csapatra, ha továbbjut: a 32-es főtábla küzdelmeinek hivatalos játéknapjai január 31-e és február 1-je. Ezen felül január 14-étől hat bajnoki is szerepel még a programban a Barcelona elleni meccs előtt. Ahogy arról már korábbi cikkünkben írtunk, a Barcelona a Bilbao elleni Király Kupa-meccsel nyitja a januárt 5-én. Messiéknek jelenleg nyolc fix tétmeccs szerepel a programban az első BL-találkozóig, de ha továbbjutnak a kupában – ahol eddig inkább a mellőzött csapattársak kaptak szerepet –, akkor január 18-án és 25-én, valamint február 1-én és 8-án is pályára kell lépniük.

Párosítás PSG Barcelona
Min. tétmeccsek száma 8 8
Max. tétmeccsek száma 10 12

Real Madrid – Napoli (február 15.)

A Barcához hasonlóan áll a Real is: jelenleg nyolc meccs van beütemezve a tavaszi első BL-meccsig, de sikeres kupaszereplés esetén ez a szám 12-re nőhet. Az Olasz Kupában egy kört még biztosan játszik a Napoli a Speziával, és ha továbbjut, a kiírás szerint a legjobb nyolc között is megmérkőzik egy riválissal még február 2-a előtt. Ez plusz egy meccset jelenthet az olaszoknak a hat kiírt bajnoki mellé.

Párosítás Real Napoli
Min. tétmeccsek száma 8 7
Max. tétmeccsek száma 12 8

Bayern München – Arsenal (február 15.)

A Dortmundhoz hasonlóan a Bayernnek is lesz ideje a pihenésre: január 20-án kezdődik a tavaszi versengés, szintén négy bajnoki és egy kupameccs lesz a program, mielőtt megkezdődik a Bajnokok Ligája. Az Arsenal január 1-én és 3-án is bajnokit játszik, 7-én pedig már az FA-kupában bizonyíthat a Preston North End ellen. Ha a csapat továbbjut a kupában, január 28-án játszhatja következő kupamérkőzését. Nem szabad elfelejteni, hogy amennyiben az adott párharc első meccse döntetlenre végződik, úgy azt újra kell játszani (jelen esetben január 28-ig, illetve február 18-ig) – az új szabályok szerint egészen a nyolcaddöntőig érvényes ez a kitétel Angliában.

Párosítás Bayern Arsenal
Min. tétmeccsek száma 5 8
Max. tétmeccsek száma 5 11

Manchester City – Monaco (február 21.)

A Manchester City is most kezdi meg FA-kupa szereplését – a West Ham ellen január 6-án. A legtöbb meccset tartalmazó forgatókönyv így néz ki: döntetlen lesz az a párharc, így pótolni kell a meccset, amin kiharcolja a továbbjutást a City; ezt követően játszik január 28-án, megint egy döntetlent, majd az ismételt meccset megnyeri, így pályára léphet a legjobb 16 között február 18-án – és közben ugye még megvív hét bajnokit. A Monaco is érdekelt még a Francia Kupában és a Ligakupában is, így a PSG-hez hasonlóan továbbjutás esetén plusz két mérkőzés jöhet a hét eleve lejátszandó bajnoki és a két kupameccs mellé.

Párosítás City Monaco
Min. tétmeccsek száma 8 9
Max. tétmeccsek száma 12 11

Bayer Leverkusen – Atlético Madrid (február 21.)

A Leverkusen már búcsúzott a Német Kupától, így csak öt Bundesliga-meccs előzi meg az Atlético vendégjátékát. Az Atléti is érdekelt még a Spanyol Kupában, így a hét bajnokit két fix kupameccs színesíti, amelyeket ha sikerrel vív meg a csapat, majd a nyolc között is továbbjut, akkor az elődöntőkkel kiegészülve 13-ra nőhet a mérkőzések száma.

Párosítás Leverkusen Atlético
Min. tétmeccsek száma 5 9
Max. tétmeccsek száma 5 13

Porto–Juventus (február 22.)

A Porto a Portugál Kupától már búcsúzott ősszel, a Ligakupában viszont még érdekelt. Ha ott továbbjut, és esetleg a döntőig menetel, akkor tíz meccset is játszhat a februári BL-találkozóig, ha viszont a harmadik számú sorozattól is elköszön, akkor nyolc meccsel megússza az év első másfél hónapját. A Juventusnak nem lesz könnyű dolga az Atalanta ellen az Olasz Kupa nyolcaddöntőjében, emellett még nyolc bajnokin is túl kell esni a Porto elleni meccsig. Ha a kupa-továbbjutás összejön, még egy fordulót abban a sorozatban is le kell játszani.

Párosítás Porto Juventus
Min. tétmeccsek száma 8 9
Max. tétmeccsek száma 10 10

Sevilla – Leicester City (február 22.)

A Sevilla is ott van a legjobb 16 között a Spanyol Kupában – pont a Real Madriddal játszik oda-visszavágót a továbbjutásért. Ha sikerül tovább menetelni, összesen legfeljebb hat kupameccs jöhet össze február elejéig, amihez hét bajnoki jön még hozzá, vagyis maximum 13 csatát kell megvívnia a keretnek. A Manchester Citynél említett leghosszabb forgatókönyv a Leicesternél is összejöhet, ami összesen 12 találkozóra duzzaszthatja az amúgy is sűrű menetrendet.

Párosítás Sevilla Leicester
Min. tétmeccsek száma 9 8
Max. tétmeccsek száma 13 12
Olvasói sztorik