Nemzetközi foci

Kétségbeesett próbálkozás Moyestól: a tulajhoz ment átigazolási pénzt kérni

Az Afrikai Nemzetek Kupája és néhány sérülés végképp a Sunderland kiesését jelenthetné.

A pocsék rajt után valamivel feljebb kapaszkodott a Premier League tabelláján a Sunderland, hiszen jelenleg nem utolsók, hanem 18.-ak és roppant közel vannak a bent maradást jelentő pozíciókhoz is. Semmi sincs veszve tehát a „fekete macskák” számára, de a január vízválasztó lehet, tartaniuk kell a lépést a riválisokkal.

Az amúgy sem túl acélos keret azonban minden korábbinál foghíjasabb lehet, mert ekkor zajlik majd az Afrikai Nemzetek Kupája, ahol a csapat több kulcsjátékosa is érdekelt lesz.

Az elefántcsontparti Lamine Koné, a gaboni Didier Ndong és a tunéziai Wahbi Khazri hiányát aligha bírná el a klub, ráadásul a középhátvéd Papy Djilobodji is elutazhat, ha a szenegáli keretből valaki sérülés miatt kidől. Ez akár öt PL-meccs kihagyását is jelenteti számukra.

Mindennek fényében David Moyes úgy döntött, nincs más választása, mint beszélni a tulajdonossal, Ellis Shorttal, hogy bocsátson a rendelkezésére a korábbinál nagyobb összegeket az átigazolásokra. Az üzletember korábban azt nyilatkozta, nem lesz elég forrás igazolni és szeretne megválni a csapattól.

A Sunderland december 31-én a Burnley-vel játszik rendkívül fontos kiesési rangadót.

Olvasói sztorik