Nemzetközi foci

Berahino nem játszik, mégis vinnék

Megháromszorozná fizetését a West Brom.

Mindössze négy Premier League-meccset játszott idén a West Brom sztárja, Saido Berahino. A még mindig csak 23 éves támadó szeptember óta nem került pályára, de nem arról van szó, hogy sérült volna. Nem, Berahino egész egyszerűen azért nem futballozik, mert a birminghami csapat menedzsere, Tony Pulis szerint nem elég jó az erőnléte.

Bár önmagában már ez is meglepő, az még inkább, hogy micsoda versenyfutás van érte kialakulóban. Az egykoron egy szezon alatt 20 gólt termelő csatár 2015 augusztusa óta keresi formáját, ám ez nem akadályozza meg a West Bromot abban, hogy a jelenlegihez képest a fizetését megtriplázva akár 60 ezer fontot is kifizessenek neki hetente, amennyiben Berahino hajlandó aláírni a hosszabbítást.

Erre a lépésre a menedzsment szerint azért van szükség, mert Berahino iránt több vetélytárs is érdeklődik, például a Stoke. Mivel szerződése a nyáron lejárna, nevelőklubja szinte semmit sem látna viszont belőle. Pulis még azt is elárulta, hogy kivásárlási opciót is tenne a kontraktusba, így ösztönözve őt az aláírásra.

– Fantasztikus ajánlatot tettünk neki. Azért csináltuk, mert reméljük, aláír. Csak rajta és a menedzsmentjén múlik, hogy leül-e tárgyalni. Ez már a harmadik ajánlatunk. Meglátjuk, mi történik, de az volna a jó, ha visszajönne és ismét a futballon járna az esze. Tehetséges játékos, amit az is megmutat, hogy még mindig szeretnénk megtartani – fogalmazott Pulis.

Olvasói sztorik