Nemzetközi foci

A Chelsea a nyári átigazolási piac nyertese, berobbant a két Dembélé

Hamarosan ismét megnyílik a piac, addig is górcső alá vettük, kik váltak be leginkább az új szerzemények közül.

Minden bizonnyal izgalmas téli átigazolási szezon elé nézünk, ám mielőtt hivatalosan is megnyílna a piac, összegyűjtöttük, kik érték meg leginkább a beléjük vetett hitet.

Moussa Dembélé (Celtic)

A Celtic óriási üzletet kötött a nyáron, potom 2.5 millió fontért szerződtette a fiatal francia támadót a Fulham együttesétől. A 20 esztendős Moussa Dembélé a skót bajnokságban nyolc alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját, leginkább pedig azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy két gólt lőtt a Manchester Citynek a Bajnokok Ligájában. Később a Borussia Mönchengladbach kapujába is betalált.

Sadio Mané (Liverpool)

Nem volt olcsó mulatság Sadio Mané megszerzése a Liverpool számára, ám egyelőre úgy tűnik, rászolgált a 35 millió fontos vételárára. A mindkét szélen bevethető, 24 esztendős játékos nyolc bajnoki találattal vezeti a házi góllövőlistát, s öt asszisztott is kiosztott társainak. Azonnal kulcsemberré vált, azonban januárban jó néhány hétig nem lesz bevethető, ugyanis az Afrikai Kupán lesz jelenése.

Ousmane Dembélé (Dortmund)

Egy másik Dembélé is felkerült a listánkra, a 19 esztendős szélső 12 millió fontért került a Rennestől Dortmundba. A francia tehetség élt a belé vetett bizalommal, a bajnokságban négy találatot szerzett, s hét gólpasszt is kiosztott. A Bajnokok Ligájában sem szürkült el, egy gól és öt assziszt a mérlege.

Timo Werner (RB Leipzig)

A Gulácsi Pétert is soraiban tudó lipcsei együttes szenzációs őszi szezont produkált, újoncként egy rövid ideig a tabellát is vezette, végül másodikként vonult téli pihenőre. A magyar hálóőr mellett a 8.5 millió fontért szerződtetett 20 esztendős támadó, Timo Werner is kulcsszerepet vállalt a sikerben, kilenc gól és négy assziszt a mérlege.

Muhammad Szallah (Roma)

Szallah sikeres évet töltött a Románál, a nyáron pedig kölcsönszerződése leteltével 12.75 millióért végleg Itáliába szerződött. Az érte kifizetett milliók sem vesztek kárba, ugyanis az egyiptomi szélső nyolc bajnoki gólja mellé öt assziszt is társult.

Miralem Pjanic (Juventus)

A 26 esztendős középpályás 27 millió fontért hagyta ott Romát. A középső középpályás gyorsan beilleszkedett, s a gólpasszok mellett a gólokkal sem maradt adós, a bajnokságban mindkettőből ötöt vállalt. A Bajnokok Ligájában is lehetett rá számítani, a Dinamo Zagreb hálóját sikerült bevenni, s két alkalommal is kihagyhatatlan helyzetbe hozta társait.

Christian Benteke (Crystal Palace)

Sikerült újjászületnie Christian Bentekének, aki a Liverpoolban jobb esetben is csak a kispadot koptatta. A Palace mélyen a zsebébe nyúlt, 26.5 millió fontot csengetett ki a 26 esztendős belga támadóért. A Palace így is csupán egy pontra van a kiesőzónától, így a sasok szurkolói jobb, ha bele sem gondolnak abba, hol tartanának, ha Benteke nem jegyzett volna nyolc találatot.

Marcos Alonso, N’Golo Kanté, David Luiz (Chelsea)

A londoni kékek bőszen költötték a milliókat a nyáron, s noha nem mindenki vált be (Michy Batshuayi), elmondható, hogy Antonio Conte és a vezetőség bölcs döntéseket hoztak. Marcos Alonso remek választás volt az új 3-4-3-as hadrendhez, a bal szélen remekül látja el a rá eső feladatot. David Luiz reaktiválása kellő rutint és frissességet hozott a védelembe, de a legfontosabb láncszem mégis N’Golo Kanté, aki labdaszerzéseivel, rendkívüli munkabírásával sokat lendített a Chelsea szekerén.

Olvasói sztorik