Nemzetközi foci

Mégsem Ryan Giggs lesz a Swansea edzője

Immár a walesi sikerkapitányt, Chris Colemant tartják a legesélyesebbnek a posztra.

Néhány napja még úgy tűnt, hogy a Manchester United korábbi kiváló játékosa, Ryan Giggs lesz a 11 meccs után menesztett Bob Bradley utódja az angol élvonalbeli Swansea City menedzseri posztján, de mint kiderült, a klubnál nem benne gondolkodnak. A 43 éves tréner állítólag nem is bízott komolyan a lehetőségben, amely után nem is kapkodott.

Immár a walesi válogatott sikerkapitánya, Chris Coleman a legesélyesebb a posztra, továbbá Paul Clement a Bayern München pályaedzője, és Gary Rowett a Birmingham City nemrég menesztett edzője. A Swansea amerikai tulajdonosai tudják, hogy Harry Redknapp is érdeklődik a feladat iránt.

Coleman 1987 és 1991 között csaknem kétszáz meccset játszott szülővárosa, Swansea csapatának színeiben, a klubvezetők pedig a minap engedélyt kértek a walesi szövetségtől, hogy tárgyalhassanak vele. Később azt mondta, nem távozna a válogatottól a 2018-as világbajnokság selejtezősorozatának kellős közepén.

Az átmeneti időszakban Alan Curtis és Paul Williams irányítja az együttest, így lesz ez szombaton a Bournemouth ellen is.

Olvasói sztorik