Nemzetközi foci

Még 18 éves kora előtt lekötné Donnarummát a Milan

A United, a Liverpool és a Barca még nem is jogosult szerződtetni őt.

A 2015-16-os idényben robbant be a Milanba és ezzel a köztudatba a Buffont követő újabb Gianluigi: Donnarumma. Az akkor mindössze 16 éves hálóőr még most is csak a 18-at közelíti, pontosabban februárban tölti be.

A Milan természetesen talán legnagyobb értékeként tekint az idén is első számú kapusnak vehető Donnarummára, akit szeretne hosszú távra magához láncolni. Erre jobb esélye van, amíg nem tölti be a 18-at, hiszen addig érdeklődői, a Manchester United, a Liverpool és a Barcelona jogilag sem igazolhatják át.

Az idő azonban fogy, ezért az olaszok már fel is ajánlottak egy heti 82 ezer fontos (100 ezer eurós) szerződést a számára, amely 2022-ig kötné le Donnarummát. Ezzel a jelenleginél ötször több pénzt kereshetne a kapus, akinek kivásárlási ára 50 millió euró lenne – ennyit még soha nem fizettek hálóőrért.

Donnarummánál csak az empolis Skorupskinak van több kapott gól nélküli meccse a Serie A-ban a mostani idényben, amihez 58 védéssel is hozzájárult. A Milan nemrég tizenegyesekkel megnyerte az Olasz Szuperkupát, a fiatal kapus Dybala büntetőjét hárította.

Olvasói sztorik