Nemzetközi foci

A világ legjobb játékvezetője szívesen költözne Kínába

Mark Clattenburg már 12 éve fúj az angol élvonalban.

A világ legjobb labdarúgói után a világ legjobb játékvezetőit is beszippanthatja a kínai szuperliga?! Erre lehet következtetni abból az interjúból, amelyben az angol Mark Clattenburg elmondta, szívesen fújna az ázsiai óriásország élvonalában.

„Szerződésben állok a Premier League-gel, de ha adódna egy lehetőség, figyelembe venném karrierem hosszútávú céljait. Meddig bíráskodhat az ember? A Premier League-ben fújok már 12 éve, ami csodálatos 12 év volt. Nincs az asztalomon egyetlen ajánlat sem, de ha lenne, akkor megfontolnám, pillanatnyilag viszont élvezem, hogy az angol élvonalban és az UEFA-nál dolgozhatok” – mondta a 41 éves Clattenburg.

Ő vezette idén az Európa-bajnokság, a Bajnokok Ligája és az FA Kupa döntőjét, Dubajban pedig megkapta az év legjobbjának járó díjat.

Mint kifejtette: reméli, hogy amikor lezárul a pályafutása a Premier League-ben, segíthet a kínai labdarúgás játékvezető kultúrájának fejlesztésében. Hozzátette, számára soha nem a pénz volt a motiváció, hanem az, hogy valami olyat tehessen, amivel népszerűsíti a szakmáját.

Howard Webb példáját említette, aki Szaúd-Arábiában tevékenykedik.

„Fontos, hogy megfelelő minőségű játékvezetők legyenek a labdarúgás bizonyos szintjein. Kínában kiváló játékosok érkeznek a következő években. Ha azt akarják, hogy ők komolyan vegyék a szuperligát, akkor megfelelő körülményeket kell teremteniük. Márpedig a játékvezetés komoly része a futballnak.”

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik