Nemzetközi foci

Priskin és Saláta a DAC-ban? Megszólalt a tulajdonos

László Csaba nyilatkozta nemrég, hogy a Slovan két válogatottja illene a csapatába…

Világi Oszkár, a DAC tulajdonosa volt a felvidéki Pátria Rádió „Rangadó” című műsorának stúdióvendége. A Klikkout.skszlovákiai lap közölt interjút a hosszabb beszélgetés alapján. Világi beszélt az új stadionról, a klub átigazolási politikájáról, és még azt is elmondta, mennyit keres egy futballista a Csallóközben.

– A DAC-drukkerek szeretik a focit, tisztelik az ellenfelet, elvárják a csapattól, hogy küzdjön. S ha azt látják, hogy a csapat küzd, elfogadják a vereséget is. Ez a felfogás kötelezi a játékosokat – magyarázta a tulajdonos. – Egy futballstadionnak közösségteremtő, közösségformáló hatása is van. Azt akarom, hogy nálunk is órákkal a meccs előtt odajöjjenek az emberek, érezzék jól magukat, a meccs után pedig maradjanak a környéken. A meccsnap legyen ünnepnap.

Világi Oszkár – aki kijelentette, nem szól bele az összeállításba, és ritkán beszél az edzővel – elsősorban olyan fiatalokat keres, akik már bizonyítottak.

– Kell valaki a védelem tengelyébe, és a csatárjátékban is erősödnünk kell. Három fiatal játékost szemeltünk ki – árulta el a klubvezető, és eszerint nincs realitása annak, amit László Csaba fogalmazott meg amolyan kívánságként, hogy a szlovák válogatott (ám magyar) Saláta Kornélt és Priskin Tamást örömmel látná Dunaszerdahelyen.

– A csapatba kerülés első kritériuma a jó teljesítmény. Ez dönt – tette hozzá Világi, aki azt is elmondta, a klubjában átlagosan négyezer euró körüli összeget keresnek a futballisták. – A magyar játékosok számára előny, hogy jobban érzik a buzdítás erejét, érzelmileg jobban kötődnek a DAC-hoz, ezért nagyobb a lelkesedésük. Az akadémiáról szeretnénk majd minél több játékost beépíteni, és támadófocit játszani – ezek a legfőbb kritériumok.