Nemzetközi foci

Nani elismerte: nem az Eb-győztes portugálok a legjobbak

A mai napig eszébe jut a siker.

Kisebb meglepetésre a nyári Európa-bajnokságot a mieinkkel is egy négyesben szereplő Portugália nyerte meg. Fernando Santos csapata csak a 3. helyen végzett az F-csoportban, ám aztán a döntőig menetelt, ahol a házigazda franciákat verte.

A csapat egyik kezdőjátékosa, Nani az év végén arról a sikerről nyilatkozott.

– Remek érzés volt, a mai napig gyakran gondolok rá. Ez olyasmi, amire a legnagyobb portugál játékosok mindig is vágytak, de nem kaptak meg. Az országomnak nyerni valamit különleges teljesítmény, nagyon büszke vagyok rá. A legjobb dolog, ami az életemben és a csapattársaim életében történt. Amikor ismét találkoztunk, még mindig felidéztük, mert tudjuk, hogy örökké emlékezni fognak ránk. Nem mi vagyunk a portugál futballtörténet legjobb csapata, másoknak jobb labdarúgói voltak, de nekünk sikerült trófeát nyernünk – fogalmazott Nani.

– Volt pár remek meccsünk, de az eredmények nem mindig úgy alakultak, ahogy vártuk. A szurkolók is többet reméltek. A tornára aztán volt egy stratégiánk, aminek a legfontosabb feladata a döntőbe jutás volt. Nem érhette kritika a játékunkat, főleg, hogy végül nyertünk – tette még hozzá a Valencia támadója.

Olvasói sztorik