Nemzetközi foci

Ancelotti örül, hogy nincs csúcsformában a Bayern

Azt mondja, az őszi remek szereplésre ráfizetnének tavasszal.

Carlo Ancelotti szerint csapatának, a Bayern Münchennek csak az idény hajrájában kell csúcsformában lennie, sőt egyenesen aggasztó lenne, ha már a téli szünet előtt is a legjobb formájukat hozták volna. Az olasz edző továbbra is bízik benne, hogy sikerül trófeákat nyerniük.

A Bajnokok Ligájában kikaptak az Atlético Madridtól és a Rosztovtól, a bajnokságban a Borussia Dortmund, és meglepetésre csupán döntetlent értek el az 1.FC Köln és Hoffenheim ellen. Mindezek kérdésessé tették a sikeres folytatást, a szünet előtt azonban sorozatban hat győzelem következett.

„Még mindig van miben javulnunk, de van is időnk rá. Ha már a szezon első felében a legjobb formánkat mutatjuk, azt megbántuk volna tavasszal. Meg akarjuk nyerni a Bundesligát, a Bajnokok Ligájában pedig addig jutnánk, ameddig csak lehetséges. A célom az elődöntő, mert a finálé sok apróságon múlik, amelyeket nem mindig mi irányítunk” – nyilatkozta a mester.

A hírek szerint Philipp Lahm csapatkapitány visszavonulhat az idény végén. Edzője szerint jól teljesít, fontos része a csapatnak, a szerződése pedig csak 2018-ban jár le, és a szurkolók továbbra is szeretnék őt a pályán látni.

„A Bayern olyan, mintha hazatérnék Milánóba. Ez a klub olyan, mint egy család, minden területen. De tudják, mi volt rám a legnagyobb hatással? Ahogyan a szurkolók szeretik a klubot. Ezzel nem azt mondom, hogy máshol a rajongók nem szeretik a klubot, de ez itt más. A rengeteg szenvedély gyakran vezet kritikához, de itt a Bayernnél feltétel nélküli szeretet tapasztaltam. Különösen feltűnt ez, amikor az éves közgyűlésen Uli Hoenesst ismét megszavazták elnöknek” – mesélte Ancelotti.

A Bayern következő meccsét a Freiburg ellen játssza január 20-án, a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben pedig az Arsenal lesz az ellenfele, először február 15-én.

Olvasói sztorik