Nemzetközi foci

Csak most jön a Hertha aranykora?

Futószalagon termeli a tehetségeket a berlini akadémia. Dárdai Pál fia is ott van a legnagyobb reménységek közt.

Terjedelmes cikket szentelt a német Bild a Hertha utánpótlás-filozófiájának, illetve a Dárdai Pál által irányított szakmai munka fantasztikus eredményeinek. Mint ismert, a berlini kék-fehérek 16 forduló után a Bundesliga harmadik helyén állnak, noha a költségvetés tekintetében nem igen veszik fel a versenyt a topklubokkal.

De nincs is rá szükség temérdek pénzre, ha folyamatosan jönnek a saját akadémián nevelt tehetségek. A Bild kiemeli: a „Dárdai-műhelyben” cseperedő ifjak közül elsőként kapott profi szerződést Jordan Torunarigha. A 19 éves, német utánpótlás-válogatott védő csak az első a sorban. Őt követheti tucatnyi 17-18 esztendős csapattársa az ifiből, közöttük Dárdai fia, „Pál junior” is.

Jól jegyezzük meg ezeket a neveket!

Leon Schaffran (18 éves), Dennis Smarsch (17), Philipp Schenkenberger (17), Panzu Ernesto (17), Florian Baak (17), Arne Maier (17), Sidney Friede (18), Julius Kade (17), ifj. Dárdai Pál (17), Maurice Covic (18), Nikos Zografakis (17).

A riportból kiderül: az 1999-es korosztályból már nyolcan a felnőttcsapat sztárjaival együtt edzenek, s közben az idősebbek U19-es bajnokságában vezetik a tabellát.

A lap kiemeli, szintén nagy újdonság, hogy az akadémiánál összevonták az öltözőket.

– Az akadémia edzőközpontjában az összes korosztály öltözője egy emeletre került, így mindenki, az U15-ösöktől kezdve az U23-as csapatban szereplő játékosokig szoros kapcsolatban van, hiszen rendszeresen találkoznak – árulta el Benjamin Weber, az akadémia vezetője.

Torunarigha felnőttekhez kerülése azért is fontos, mert korábban Dárdai kiemelte, a Hertha BSC 1999-es korosztálya a klub aranygenerációja – ő már csak tudja, hiszen nem is olyan rég testközelből ismerte a tehetségeket. Néhány éve az akkori U15-ös együttes szinte mindent megnyert: területi bajnokságot, terembajnokságot, berlini kupát, Nike-kupát, és a fiatalok BL-sorozataként is felfogható világdöntőben is veretlenül lettek harmadikok.

Ha már méregdrága sztárigazolásokra nem futja, ők hozhatják el a Dárdai-féle Hertha aranykorszakát.

Olvasói sztorik