Nemzetközi foci

Brutális évkezdés vár Messiékre

Február közepéig háromnaponta meccset játszhat a Barca – a kupa-továbbjutás most inkább nyűg lehet, mint dicsőség.

Elég sűrű lesz a januári programja a rövid téli pihenőjét töltő spanyol Barcelonának. Messiék a szünetet követően ugyanis háromnaponta játszhatnak tétmeccseket, több mint három héten keresztül.

A Barca január 5-én az Athletic Bilbao ellen kezd a spanyol Király Kupa nyolcaddöntőjének első fordulójában, majd jöhet a Villarreal elleni idegenbeli bajnoki 8-án. A kupavisszavágóra 11-én kerül sor, a Las Palmas elleni hazai bajnokira pedig 14-én. A kupában a negyeddöntők hivatalos játéknapjai január 18-a és 25-e, továbbjutás esetén ezen a két napon is érdekelt lesz a csapat, míg a két meccs között az Eibar otthonában folytatja szereplését a LaLigában.

A 2017-es esztendő első hónapját január 29-én zárja az együttes a Betis elleni, szintén idegenbeli bajnokival, igaz a folytatás is hasonlóan erőltetett lehet: a kupa elődöntőjének oda-visszavágós párosításait február 1-én és 8-án bonyolítják le, a két találkozó között lesz a Bilbao elleni hazai bajnoki, február 14-én pedig már a Paris Saint-Germain elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő vár a csapatra Párizsban.

Igaz, a bajnoki rivális, listavezető Real Madrid sem ússza meg: ha a kupában továbbjutnak, Ronaldóék sem pihennek sokat február közepéig.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik