Nemzetközi foci

Heti 300 ezer fonttal kereshetne többet Kínában Rooney, mint Oscar

Az angol válogatott csapatkapitánya is Ázsiába szerződhet.

Még január sincs, máris borzolja a kedélyeket a kínai átigazolási politika: nemrégiben heti 400 ezer fontos fizetésért csábította el a Sanghaj SIPG csapata a Chelsea sztárját, Oscart.

A liga pénzes zsákja természetesen nem ürült ki, a nyáron újabb világsztárt igazolnának az országba, mégpedig Wayne Rooney-t, aki a hírek szerint még Oscarnál is jelentősen többet kereshetne.

A Manchester Unitedből és a válogatottból is jobbára kiszoruló támadó (középpályás?) akár heti 700 ezer fontot is kaphatna a Gvagzsu Evergrandétól és riválisától, a Peking Guantól (amely már a nyáron is érdeklődött iránta). A 31 éves játékos így még a 615 ezer fontos fizetésű Téveznél is többet kereshetne.

A januári váltás nem valószínű, már csak azért sem, mert Rooney vélhetőleg meg szeretné dönteni Sir Bobby Charlton 249 gólos United-rekordját, hiszen jelenleg 248 találattal rendelkezik.

Indiában 1,4 milliárd ember él, mégis mindössze százötvenezer igazolt labdarúgó van az országban. Nem csoda, hogy eddig csak egyszer sikerült kijutniuk a világbajnokságra, de végül akkor is visszaléptek. India 2047-ben ünnepli függetlenségének 100. évfordulóját, erre többek között úgy készülnek, hogy az ország történelmének legnagyobb volumenű futballfejlesztését hajtják végre.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!