Nemzetközi foci

Büntetőkkel győzött a Milan a Juventus ellen a Szuperkupa-döntőben – VIDEÓ

Öt és fél év után nyert ismét trófeát a milánói együttes.

Semleges helyszínen, Katarban csapott össze egymással a Juventus és a Milan az Olasz Szuperkupa döntőjében. A Juventus szerezte meg a vezetést a 18. percben egy szögletet követően, Giorgio Chiellini érkezett középen remek ütemben, s a hosszú felsőbe lőtt. (1-0)

A torinói csapat nem örülhetett sokáig a vezetésnek, ugyanis Giacomo Bonaventura a 38. percben egalizált. A jobb szélről középre ívelt labdát 11 méterről fejelte a hosszú alsóba. (1-1)

A folytatásban a Juventus előtt adódott több lehetőség, a második félidő hajrájában viszont Carlos Bacca dönthette volna el a meccset, ám a torinói csapatban 600. mérkőzésén pályára lépő Gianluigi Buffon hárítani tudott.

A kétszer tizenöt perces hosszabbítás sokáig eseménytelenül csordogált, majd a 112. percben Patrice Evre lőtt gólt, ám lesállás miatt a játékvezető nem adta a meg a találatot. A hajrában még Gonzalo Higuaín és Paulo Dybala előtt is adódott lehetőség, ám tizenegyesekkel dőlt el a kupa sorsa.

Eljött tehát a két Gianluigi ideje, Buffonra és Donnarummára szegeződtek a szemek. Az első ítéletvégrehajtó Marchisio nem hibázott, majd a másik oldalon Lapadula viszont igen. A Juve azonban nem tudott ellépni, ugyanis Mandzukic telibe lőtte a felső lécet. Az ötödik körig újabb hiba nélkül juttok el, ekkor Donnarumma védte Dybala próbálkozását. Pasalic pedig eldöntötte a párharcot.

Olvasói sztorik