Nemzetközi foci

Nehéz sorsú magyar családnak teheti szebbé az új évét Messi és Iniesta dedikált meze

Nem szeretne licitálni a mezekre, de támogatná a Baán családot? Ha lehetősége van támogatni ezt a szomorú sorsú családot, várják a felajánlásokat az alábbi alapítványi számlaszámra.
Kedvezményezett neve: Zonta Club Szombathely – Baán család
Számlaszám: 11747006-21392872 (OTP Bank)

Egy nehéz sorsú magyar családnak teheti most szebbé az új évét Lionel Messi és Andrés Iniesta dedikált meze – írja a Szombathelyi Swietelsky-Haladás Facebook-oldala.

A két futballsztár mezét az FC Barcelonától kapta a spanyol nagyvárosban működő magyar tulajdonú étterem, a Futballarium Barcelona tulajdonosai, Beke Erika és Büki Péter. Erika és Péter úgy döntöttek, jótékony célra ajánlják fel a futballrelikviákat, hogy ezzel segíthessenek egy rászoruló magyar családon.

A licit tárgya 2 darab dedikált mez, az egyik Lionel Messi, a másik Andrés Iniesta aláírásával. Az aukcióból befolyó összeget a szombathelyi Baán család kapja.

A Baán családban Krisztina és László öt gyermeket nevelnek, igen nehéz körülmények között. Jelenleg egy másfél szobás komfort nélküli lakásban élnek Szombathelyen. Fürdőszobájuk és meleg vizük nincs, egyetlen fűtési lehetőségük egy fatüzelésű kályha. Ennek ellenére a családban az összetartást és egymás segítését tartják a legfontosabbnak. Szükségük is van rá, hogy a nehéz körülmények mellett meglévő gondjaikat is fel tudják dolgozni.

Az öt gyermekből három súlyos beteg, az édesanya emellett súlyos pszichiátriai betegséggel küzd, így mindent az édesapának kell egyedül megoldania. A középső fiú, a 13 éves autista Máté legnagyobb álma, hogy úszhasson a paraolimpián országunkat képviselve. Már négy éve versenyszerűen úszik, de a család anyagi körülményei nem teszi lehetővé a továbblépést a fejlődéshez.

A 15 éves Szimonetta középiskolai tanuló. Két éve a füle mögött daganatot találtak, amelyet megműtöttek, jelenleg tünetmentes. Kitűnő tanuló és imád kosárlabdázni.

A 10 éves Dominik szintén autista. Fejleszthető, így naponta egy-egy órában külön foglalkoznak vele. Imádja Messit és Ronaldót.

A legkisebb gyermek, Gréta hatéves, súlyos lisztérzékeny, szigorú diéta betartása kötelező lenne, de ez anyagilag nagyon megterheli a családi kasszát. Sajnos az óvodában, nem tudják vállalni a különleges étkeztetését, így a család minden nap saját maga viszi a kislány tízóraiját és uzsonnáját az intézménybe.

A legnagyobb gyermek, Krisztofer 16 éves, informatikát tanul a középiskolában. Jó tanuló és sportoló. Évek óta rendszeresen focizik.

Krisztina, az édesanya tavasszal trombózisból adódóan ágyba kényszerült, ahol mély depresszióba esett, mert nem tudta a családját ellátni. Azóta folyamatosan gyógyszeres kezelés alatt állt. Az elmúlt három hétben altatásban tartották, kevés esélyt adnak a felgyógyulására.

László, az édesapa mindennek a lelke és mozgató rugója. A legnagyobb teher az ő vállán van. Megbízható, családcentrikus, óriási munkabírású és kitartó ember. 13 éve a volánnál dolgozik, de most a megváltozott családi helyzet miatt új munkahely után kell néznie, ami nem jár napi 16 órás munkaidővel. Minden bajuk ellenére is az édesapa azt mondja, hogy 20 év házasság után is imádja és szereti a feleségét, soha magára nem hagyná!

Ha egy kívánságuk lehetne, egy nagyobb lakást szeretnének, ahol mindenki kényelmesebben elférhetne.

Olvasói sztorik