Nemzetközi foci

Az exkapitány megmondta, hol a helye Rooney-nak

Alighanem sok szurkoló nem ért egyet Roy Hodgsonnal...

Az angol válogatott 31 éves csapatkapitányát az után érték támadások a sajtó és a szurkolók részéről, hogy az angol együttes legutóbbi mérkőzése előtt lesifotósok alkoholfogyasztás közben kapták lencsevégre az éjszaka közepén egy hotel bárjában. Rooney az eset után nyilvánosan elnézést kért, a korábbi kapitány, Hodgson szerint pedig a csatár fontosabb játékos annál, hogy az eset miatt kikerüljön a keretből.

– A szövetségi kapitánynak azt kell eldöntenie, miként számít Rooneyra: úgy, mint a kezdőcsapat egy tagja, vagy úgy, mint a keret egyik legtapasztaltabb játékosa, aki a kispadon ülve is képviselheti a rutint, a higgadtságot. Nem hiszem, hogy azért, mert valaki rajtakapta egy sör megivása közben, rossz emberré, rossz vezetővé, vagy rossz kapitánnyá vált volna – mondta a Manchester United csatáráról Hodgson, akinek szövetségi kapitánysága alatt lett Rooney az angolok csapatkapitánya.

Hodgson – aki az angol fogadóirodák szerint a Crystal Palace következő vezetőedzője lesz – az Izland elleni, Európa-bajnoki nyolcaddöntős búcsú után mondott le a szövetségi kapitányi tisztségről – írja az MTI.

Jelenleg Gareth Southgate vezeti az angol válogatottat, amely a világbajnoki selejtezősorozatban négy forduló után veretlenül áll az F-csoport élén.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik