Nemzetközi foci

A Real Madrid világrekordért igazolhat a nyáron

A Real Madrid kedden hivatalos csatornáin azt közölte, hogy a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) a FIFA két átigazolási időszakra szóló eltiltását egyre csökkentette, így a királyi gárda nem regisztrálhat új játékosokat a 2017-es téli átigazolási időszakban, viszont jövő nyáron már igen. Korábban a Real Madrid mellett az Atlético Madridot is azért meszelte el a FIFA, mert a klubok megszegték a 18 éven aluli játékosok klubváltására vonatkozó szabályokat.

A bíróság döntése után a Real Madridnál csalódottságuknak adtak hangot, ám a háttérben Florentino Pérez alighanem már dörzsöli a tenyérét. A madridiak már közel két éve nem igazoltak senkit a csapatba, a nyáron mindössze Álvaro Morata visszatérésével kellett beérniük a szurkolóknak.

A keddi bejelentés után azonban felrobbant a zuhanyhíradó kabinja és nyomban találgatások sora látott napvilágot. Bár Zinedine Zidane a mostani kerettel többek között nyert egy Bajnokok Ligáját, a minap pedig egy klub-vb-t, nem mellékesen pedig magabiztos előnnyel vezeti a spanyol bajnokságot is a Barcelona előtt, óriási meglepetés lenne, ha 2017-ben a blancók nem szerződtetnének egy galacticót vagy legalábbis egy nagy nevet.

A szurkolók és a klubhoz közel állók első számú célpontja a Borussia Dortmund gaboni sztárcsatára, Pierre Emerick Aubameyang. Az afrikai támadó a BL-ben oda-vissza bevette a királyi gárda kapuját, ám igazán jó benyomást azzal a nyilatkozatával tett a madridiakra, amiben arról értekezett, hogy szeretne nagyapja kedvében járni, aki a Real Madrid futballistájaként látná unokáját.

Aubameyang jelenleg a világ egyik legjobb formában lévő befejezőcsatára, a Bundesligában 14 meccsen 16, míg a BL-ben 5 találkozón 4 találatnál jár. A gaboni piaci értékét jelenleg 45 millió euró körüli összegre taksálja a transfermarkt.de, ám mivel 2020-ig szóló szerződése van a Borussia Dortmunddal, egy téli vagy nyári kérőnek ennél az összegnél magasabbat kell majd ajánlania a németeknek, hogy létrejöjjön az üzlet.

A közösségi oldalakon viszont több madridista is arra buzdítja a klubvezetést, hogy világrekordot jelentő összeget se sajnáljanak Aubameyang megszerzéséért. Ismerve Florentino Pérezt, nem kizárt, hogy a nyáron teljesíti a drukkerek akaratát – adta hírül a hatharom.com