Nemzetközi foci

Serie A: magyarjai nélkül ikszelt a Palermo

A szicíliai együttes a Pescarával játszott 1-1-es döntetlent az olasz élvonal 18. fordulójának csütörtöki játéknapján.

A Palermo hazai pályán végzett 1-1-re a Pescarával. A meccs első gólját a svéd Robin Quaison szerezte a 33. percben, a vendégek a 93. percben büntetőből egyenlítettek.

A szicíliai csapat mindkét magyar légiósa, Balogh Norbert és Sallai Roland a cseresorból nézték végig a találkozót, és így volt ez legutóbb, a Genoa otthonában megnyert mérkőzésen is, ami nem túlságosan jó jel számukra…

Őrült meccset rendeztek Cagliariban: a hazaiak szerezték meg a vezetést, a vendég Sassuolo fordított, majd emberhátrányba került, ennek ellenére az 58. percben ismét betalált (1-3). A szardíniai együttes nem adta fel, és a létszámkülönbséget kihasználva szűk negyedórán belül három gólt szerzett, ezzel 4-3-ra győzött.

Az AS Roma odahaza hátrányba került a Chievóval szemben, de Jonathan de Guzman találatát még a szünet előtt kiegyenlítette Stephan El Shaarawy, majd Edin Dzeko, és a legvégén büntetőből Diego Perotti is betalált (3-1).

A Napoli jól kezdett Firenzében, ugyanis Lorenző Insigne vezetést szerzett, de a két gólig és egy gólpasszig jutó Federico Bernardeschi vezérletével fordított a Fiorentina. A 94. percben aztán a nápolyiak büntetőhöz jutottak, amit Manolo Gabbiadini értékesített, ezzel lett 3-3 a vége.

A Torino számára ismét Andrea Belotti gólja jelentette a három pontot, ezúttal a Genoa ellen.

Serie A, 18. forduló:

AS Roma–Chievo 3-1 (1-1)

Cagliari–Sassuolo 4-3 (1-2)

Fiorentina–Napoli 3-3 (0-1)

Palermo–Pescara 1-1 (1-0)

Sampdoria–Udinese 0-0

Torino–Genoa 1-0 (0-0)

szerdán játszották:

Internazionale–Lazio 3-0 (0-0)

kedden játszották:

Atalanta–Empoli 2-1 (0-0)

A Crotone–Juventus és a Bologna–AC Milan mérkőzéseket a szombati, Dohában sorra kerülő Szuperkupa miatt február 8-ra halasztották.

Olvasói sztorik