Nemzetközi foci

Ők lehetnek a téli átigazolási piac legnagyobb fogásai

A kínai piac felveri az árakat, egyre nehezebb olcsón minőségi játékosokat szerződtetni.

Angliában az ünnepek alatt sem pihennek a labdarúgók, míg a többi top bajnokságban hamarosan rövid szünetre vonulnak a csapatok. A klubvezetők bizonyára nem fognak tétlenkedi ez idő alatt sem, hiszen január 1-jén nyit a téli átigazolási piac. Ezúttal is rengeteg klubváltás várható, a Rangadó.hu pedig összegyűjtötte, kik azok a sztárjátékosok a nemzetközi piacon, akik biztosan vagy jó eséllyel új együttesnél folyatják pályafutásukat.

Oscar

A Chelsea 25 esztendős középpályása kiszorult a londoni csapat kezdőjéből, a múlt héten pedig megerősítette, hogy bizonyosan távozik Angliából. Elmondása szerint 90 százalék, hogy a kínai Shanghai SIPG együtteséhez szerződik, ahol körülbelül évi 20 millió fontot tehet majd zsebre. A Transfermarkt által 29 millió fontra taksált játékost a Chelsea 2012-ben a brazil Internacionaltól 19 millióért szerződtette, a kínai csapat pedig várhatóan 50-60 milliót szurkol majd le érte.

Julian Draxler

A Wolfsburg 23 esztendős középpályásának távozása biztosra vehető. A hónap elején kitették a keretből, s átadólistára tették. A farkasok pocsékul szerepelnek a bajnokságban, Draxler pedig nyíltan beszélt esetleges klubváltásáról. Klubja 29 millió fontért árulja, s a hírek szerint a középen, s a széleken egyaránt bevethető játékos jelenleg a PSG és Arsenal között vacillál. Mindkét együttesben akadna honfitárs, a francia fővárosban a kapus Kevin Trapp segíthetné a beilleszkedést, míg Londonban Mesut Özil és Shkodran Mustafi mellett Per Mertesacker is “pátyolgathatná”.

James Rodríguez

A Real Madrid középpályása, James Rodríguez nem elégedett jelenlegi helyzetével, s több játéklehetőség reményében szívesen búcsút intene a spanyol fővárosnak. A több poszton is bevethető kolumbiai futballista csalódottan konstatálta, hogy nem léphetett pályára a Kashima Antlers elleni klubvilágbajnoki döntőben. Ezt követően néhány nap gondolkodási időt kért, hogy megfontolja ajánlatait. A hírek szerint Oscar helyére szerződhetne a Chelsea-be, azonban az angol listavezetőnek alaposan ki kellene nyitnia a pénztárcáját, ugyanis a Real 75 milliót kér érte. A helyzetét nehezíti, hogy a FIFA által kiszabott büntetésnek köszönhetően a Real a téli átigazolási időszakban nem regisztrálhat újabb játékost a keretébe.

Victor Lindelöf

A Benfica 22 esztendős hátvédje sajtóhírek szerint néhány napon belül a Manchester United játékosa lesz. Ha hinni lehet a híreknek, a felek 38 millió fontos vételárban egyeztek meg. A 11-szeres svéd válogatott Victor Lindelöf 2012-ben, 18 évesen 60 ezer euróért igazolt a Benficához a svéd Västerås SK csapatától. A portugálok klubnál az előző szezonban robbant be, és most az ősszel már alapemberré vált, miután 12 bajnokit, és 6 BL-csoportmeccset is végigjátszott. A Manchester Unitednél már régóta napirenden van egy hátvéd szerződtetése, ugyanis José Mourinho nincs megelégedve játékosai teljesítményével és elkötelezettségével. Lindelöf a védelem közepén, s a jobb szélen is egyaránt bevethető.

Gabriel Jesus

A Manchester City már nyáron szerződtette Gabriel Jesust, a Palmeiras csodagyerekét, aki a Manchester United, a Barcelona és Real Madrid ajánlatát is elutasította, hogy Pep Guardiola kezei között dolgozhasson. A 27 millióért igazolt 19 esztendős gólvágó decemberig kölcsönben maradt brazil klubjánál, s időközben a válogatottban is bemutatkozott, hat mérkőzésen négy gólt jegyzett. Sergio Agüero mellett nehéz lesz érvényesülnie, ám sokat tanulhat a 28 esztendős világsztártól. Aztán persze az is elképzelhető, hogy elkapja a fonalat, s olyan pazarul debütál, mint tette korábban a Manchester United tehetsége, Marcus Rashford.

Összehasonlításképp egy évvel ezelőtt sokkal szerényebb összegekért váltottak klubot a játékosok, akkor a Chelsea-s Ramires szerződött Kínába. A Jiangsu Suning 23.5 milliót csengetett ki a brazil játékostért. Érdemes megjegyezni, hogy az öt legdrágább igazolásból három kínai együtteshez köthető: Gervinho az AS Romától köszönt el, míg Elkeson az ázsiai országon belül váltott, a Guangzhou Evergrande csapatától a Hulkot is soraiban tudó Shanghai SIPG együtteséhez szerződött, amely várhatóan hamarosan Oscart is soraiban tudja majd.

Olvasói sztorik