Nemzetközi foci

Megvásárolja és bővíti stadionját Gulácsi klubja

A Red Bull Arena befogadóképessége több mint 14 ezer fővel nő.

A német élvonalban újoncként második helyezett RB Leipzig megvásárolja a hazai mérkőzéseinek otthonául szolgáló stadiont, amelyet 42 500 fősről 57 ezresre tervez bővíteni.

A Red Bull Arenát, amelyet a 2006-os világbajnokságra építettek, az élvonalba nyáron feljutott lipcsei klub eddig bérelte.

„Nagyon örülünk, hogy bejelenthetjük: hosszú, de gyümölcsöző tárgyalásokat követően megvásároljuk a Red Bull Arenát” – közölte Oliver Mintzlaff klubelnök.

A tulajdonos, Michael Kölmel üzletember szerint „logikus eladni a stadiont annak, aki a legtöbbet használja”, már csak azért is, mert a lipcsei csapat jelenleg Bajnokok Ligája-szereplést érő helyen áll a Bundesligában.

A tranzakcióhoz és a bővítéshez a városi tanács beleegyezésére is szükség lesz, de a munkálatok 2018 előtt semmiképpen nem kezdődnek el.

A Lipcse – amelynek kapuját rendszeresen Gulácsi Péter védi és pályaedzője Lőw Zsolt – szerdán 3-0-ra kikapott Münchenben, de 16 forduló után így is hat ponttal előzi meg a tabellán a Dárdai Pál vezetőedző irányította, harmadik helyezett Hertha BSC-t.

Olvasói sztorik