Nemzetközi foci

Bundesliga: sorozatban hatodszor telel az élen a Bayern München

Az egymás utáni ötödik bajnoki címére pályázó Bayern München sorozatban hatodszor várhatja a tabella első helyéről a német élvonal tavaszi folytatását.

A bajorok szerda este, az utolsó őszi fordulóban a második helyen álló RB Leipzig együttesét győzték le simán, 3-0-ra, így ismét a tabella élén karácsonyoznak. A legutóbbi négy alkalommal a bajnoki címet is elhódította az együttes, amelynek jelenlegi helyezése jó előjel a csapat szurkolói számára.

„Németország összes futballszerető embere erre a mérkőzésre várt. Két olyan csapat játszott egymással, amely mindenkinek bizonyítani akart. Kedvező eredményt értünk el, jó helyzetből várhatjuk a bajnokság folytatását” – mondta a szerdai mérkőzés után Philipp Lahm, a müncheniek csapatkapitánya.

A bajorok győzelméből egy góllal vette ki a részét Robert Lewandowski, az együttes lengyel válogatott támadója, aki ezzel már 133 gólnál jár a német bajnokságban – nála többet nem német állampolgárként csak a jelenleg a Werder Bremenben futballozó perui Claudio Pizarro szerzett a Bundesligában (190).

Szerdai győzelmének köszönhetően a müncheni együttes három ponttal vezet közvetlen üldözője, az újonc Lipcse előtt.

A bajnokság a Bayern München számára január 20-án, a Freiburg otthonában folytatódik.