Nemzetközi foci

A bukott angol kapitány visszatér a Premier League-be

Sam Allardyce esélyes a Crystal Palace edzői posztjára.

A Sky Sports értesülése szerintSam Allardyce a legesélyesebb a Crystal Palace menedzseri posztjára, amelyről csütörtökön menesztették Alan Pardew-t.

Az angol válogatott szövetségi kapitányi tisztségéből az őszi korrupciós botrány miatt menesztett Allardyce 24 órán belül tárgyalóasztalhoz ül a dél-londoni klub vezetőivel, hiszen egy ideje már keresi a lehetőséget, hogy visszatérjen a labdarúgásba.

Tavaly ő mentette meg a kieséstől a Sunderland együttesét, és korábban bizonyította, hogy van érzéke a szezon közben átvett csapatok felrázásához. Az is köztudott róla, hogy képes új lendületet adni a kiöregedőfélben lévő, de minőségi játékosoknak. A Crystal Palace klubrekordot jelentő 27 millió fontért szerezte meg a nyáron Christian Bentekét, de azóta sem, és ugyanez igaz Andros Townsend (13 millió font), valamint James Tomkins (10 millió font) teljesítményére.

Az edző – mint korábbi védőjátékos – képes következetesen megszervezni csapata szerkezetét és erősíti a védőmunkát. Állítólag éppen a Sunderlandnél végzett munkája nyűgözte le a Crystal Palace vezetőit.

Csak a Swansea City és a Hull City kapott több gólt a Premier League-ben, mint a Crystal Palace. Ezzel szemben csak öt csapat szerzett többet, vagyis ha Allardyce szigorítja a hátsóalakzatot, az hamar eredményre vezethet.

Van még egy szakmai indok: Allardyce csapatai általában nagyon hatékonyak fejjel, márpedig a dél-londoniaknak több játékosuk van, aki ezt kamatoztatni tudná.

Olvasói sztorik