Nemzetközi foci

Nincs vita, megint Alaba a legjobb

A Bayern München védője hatodszor kapta meg a díjat Ausztriában.

Az APA osztrák hírügynökség szavazásán Alaba 22 pontot kapott, mögötte az angol bajnok Leicester City hátvédje, Christian Fuchs lett a második (19 pont), a német élvonalban újonc RB Leipzig középpályása, Marcel Sabitzer a harmadik (12 pont), az angol Stoke City támadója, Marko Arnautovic (11 pont) pedig a negyedik.

Alaba 2011 óta minden alkalommal megnyerte a szavazást, 2013-ban és 2014-ben úgy, hogy az osztrák Bundesligában dolgozó edzők közül mind a tíz őt tette az első helyre. Ezúttal csak hárman jelölték a rangsor élére, ráadásul négy szakvezetőnél az első háromból is kimaradt – írja az MTI.

A 24 éves védő idén bajnokságot és Német Kupát nyert a Bayern Münchennel, amellyel a Bajnokok Ligájában az elődöntőig jutott. Az osztrák válogatottal nem ért el hasonlóan jó eredményeket, mert az Európa-bajnokságon nyeretlenül az utolsó helyen végeztek a magyar érdekeltségű F csoportban, a világbajnoki selejtezősorozatot pedig egy győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel kezdték.

Az év játékosa elismerést idén hatodszor kiérdemlő Alaba már tavaly az örökrangsor élére állt, a második helyezett Ivica Vastic ugyanis 1995 és 2007 között négyszer lett az esztendő legjobbja Ausztriában.

Olvasói sztorik