Nemzetközi foci

Visszasírhatja Arsavint az Arsenal

Az orosz ugyanis eredményesebb volt, mint amilyen Özil...

Andrej Arsavinról valószínűleg mindenkinek egyre inkább már csak a Liverpool ellen szerzett mesternégyese ugrik be, ami az arsenalos pályafutását illeti. Az orosz középpályás négy évet töltött Londonban és ami azt illeti, rendkívül eredményes volt, bár egyetlen trófeát sem gyűjtött be klubjával.

A jelenleg 35 éves játékos ugyanis 8709 játszott perc alatt 31 gólt szerzett, ami mellé 46 gólpasszt is felírhattunk a nevéhez. Jól hangzó adatok, pláne, ha összehasonlítjuk egy jelenlegi sztárral, akire vélhetőleg sokkal inkább emlékezni fognak majd a későbbiek során.

Ő pedig a német világbajnok, Mesut Özil, aki éppen Arsavin távozása után, 2013-ban igazolt az Arsenalhoz. Az azóta eltelt időszak alatt már 11650 percet töltött a gyepen, de a mutatói meglepetésre gyengébbek, mint az oroszé.

A korábbi Real-játékos ugyanis a csaknem 3000-rel több játékperc alatt kettővel kevesebb gólt jegyez, mint elődje és bár három gólpasszal többet osztott ki, ez nyilvánvalóan nincs olyan jó arány, mint amilyennel Arsavin rendelkezik.

A fentiek alapján Özilnek alaposan bele kell húznia, ha legalább azt a tempót szeretné tartani, amit korábban a mára már a kazah Kairatnál játszó orosz középpályás diktált…

Olvasói sztorik