Nemzetközi foci

Ha nem lesz bajnok az AS Roma, távozik az edző

Luciano Spalletti nem hosszabbít szerződést, ha tavasszal nem nyerik meg a Serie A-t.

A Juventus otthonában elszenvedett szombat esti 1-0-s vereség után az AS Roma vezetőedzője, Luciano Spalletti állítólag azt mondta, hogy amennyiben nem előzik meg a torinóiakat és nem nyerik meg a bajnokságot, jövő nyáron nem hosszabbítja meg a szerződését a fővárosban, és távozik a csapattól.

„Ha nem tudok nyerni, elmegyek” – nyomatékosította Spalletti. Az olasz sportsajtó széles körben beszámolt a nyilatkozatról, ami a France Football hasábjain januárban megjelenő hosszú interjú része.

A szakvezető szerződése a szezon végén lejár, együttese pedig immár hétpontos hátrányban van a címvédő és listavezető Juventus csapatával szemben.

Umberto Gandini, a klub vezetője leszögezte: a labda Spalletti térfelén pattog, neki kell döntenie a hosszabbításról.

„Spalletti jövője az ő kezében van. Ő mindent megtesz a megújulásért, az eredményességét, ami csak lehetséges. Készek vagyunk tárgyalni vele, amikor csak akar. Reméljük, hogy elérjük a célunkat. A torinói vereség nem térít le minket az utunkról. Van egy bizonyos fokú keserűség és csalódottság, de legalább most már látható, hogy versenyképesek vagyunk. Mindenesetre a helyzetünk a várakozásoknak megfelelően alakul” – fejtegette Gandini.

Spalletti januárban tért vissza az AS Roma élére, korábban 2005 és 2009 között volt a fővárosiak vezetőedzője.

Olvasói sztorik