Nemzetközi foci

Balotelli tavasszal visszatér az olasz válogatottba

Gianpiero Ventura szövetségi kapitány beszélni akar a balhés csatárral.

Az olasz válogatott szövetségi kapitánya, Gianpiero Ventura beszélni fog Mario Balotellivel arról, hogy a csapat következő, márciusi mérkőzése előtt ismét lehetőséget kap a kerettagságra.

Balotelli az előző két szezonban a Liverpool és az AC Milan együttesében csupán egyetlen bajnokin volt eredményes, de pályafutása Franciaországban ismét jó irányt vett. Az OGC Nice színeiben nyolc meccsen nyolc gólt szerzett, ennek ellenére a 2014-es világbajnokság óta változatlanul nem kapott szerepet hazája válogatottjában, mert Antonio Conte egyszer sem számított rá.

„Beszélni fogok Balotellivel a következő kerethirdetés előtt. A technikai képességei vitathatatlanok, de ahogyan az elődeim is mondták, vannak más dolgok, amiket figyelembe kell venni vele kapcsolatban” – nyilatkozta Ventura.

„Senki nem vonja kétségbe, hogy Mario tehetséges játékos, ez megkérdőjelezhetetlen. De minden játékosnál – nem csak Balotellinél – sokat számít az is, hogy tud-e csapatemberként viselkedni, áldozatot hozni. Vannak, akik képesek használni ezt a tulajdonságukat, mások nem. A beszélgetésünk után kérdéseket kell feltennie magának, majd megválaszolni azokat” – magyarázta a szakvezető.

Az olaszok Albániát fogadják március 25-én világbajnoki selejtezőn, majd négy nappal később Hollandiával játszanak barátságos meccset.

„Azt kívánom 2017-re, hogy a csapat jusson ki a világbajnokságra és nyerje meg azt. Az alapok már megvannak, hogy elérjünk valami fontosat” – vélekedett Ventura.

Olvasói sztorik