Nemzetközi foci

Bagóért megnézheti a Tottenhamet az Európa Ligában

Nem járt még a Wembley-ben? Olcsó túrát csinálhat.

Továbbra is a Wembley-ben játszik nemzetközi porondon a White Hart Lane felújítása miatt a Tottenham Hotspur. A londoni csapat saját pályáján és jobbára a nemzeti stadionban is hozzászokott már a teltházas mérkőzésekhez, hiszen például a gárda BL-meccsein több mint 85 ezer fő buzdította őket – egész addig, amíg matematikailag ki nem estek.

A Spurs ugyanis búcsúzott a sorozattól és csoportharmadikként a tavasszal az Európa Ligában folytatja, ahol a 16 közé jutásért a Gent lesz az ellenfele. Az azonban mégsem dívik, hogy a nem ehhez szokott labdarúgók üresen kongó lelátók előtt játsszanak a kisebb presztízsű sorozatban, ezért az illetékesek intézkedni kezdtek.

Költözésről nem lesz szó, az viszont már biztos, hogy a találkozót szinte jelképes összegért, mindössze 5 fontért (2000 forint) megtekinthetik az érdeklődők. Vélhetőleg ez sem lesz azonban elég, hiszen a csapatot már utolsó BL-meccsükön, a CSZKA ellen is “csak” 62 ezer szurkoló nézte meg a helyszínen (ekkor már biztosan búcsúzónak számítottak), ami alighanem még tovább csökken majd. A klub ezért eleve meg sem nyitja az óriási stadion felső szektorainak egy részét, amelyet így letakarhatnak majd molinókkal.

Összesen tehát 50 ezer jegyet bocsátanak ki egyelőre és ez csak akkor fog változni, ha a kereslet ennél nagyobbnak ígérkezik majd (ekkor mégis megnyitnak még pár plusz szektort). A legmagasabb ár normál (nem VIP) tiketeken mindössze 25 fontba kerül; a családi jeggyel két gyerek és két felnőtt pedig két felnőtt áráért tekintheti meg az összecsapást.

Olvasói sztorik