Nemzetközi foci

A szárnyaló Ibra olyan, akár a jó vörösbor

Hihetetlen formában játszik a svéd csatár, nála jobban csak Ruud van Nistelrooy kezdett Manchesterben.

A Manchester United támadója, Zlatan Ibrahimovic az igazán jó vörösborhoz hasonlította önmagát – és elárulta: akkor sem lepődne meg, ha még ötven évesen is focizna.

A svéd támadó hétvégén duplával vezette győzelemre a Vörös Ördögöket, így ősszel már tizenhat gólnál jár minden sorozatot figyelembe véve. A bajnokságban tizenegyszer volt eredményes – nála többször csak Diego Costa (13) és Alexis Sánchez (12) iratkozott fel a gólszerzők közé. Ami pedig a manchesteri klubrekordot illeti: debütáló szezonjában, az első tizenhat bajnoki mérkőzésen a svéd játékosnál csak Ruud van Nistelrooy lőtt több gólt. További érdekesség: a 2015-2016-os szezon végén Anthony Martial volt a Manchester United legeredményesebb játékosa a maga tizenegy bajnoki találatával. Ibra december közepéig termelt ennyi gólt.

– Olyan vagyok, mint a jó bor: hiába öregszem, egyre csak jobb leszek. Szereted a vörösbort?! Na, én is pont olyan vagyok. Boldog vagyok, hiszen kiváló formában érzem magam, ez a legfontosabb. Hiába vagyok harmincöt, még mindig csupán húsz évesnek érzem magam. Azt gondolom, még ötven évesen is pályán lehetnék. Ami leginkább meglepett a Premier Leaque-ben az, hogy nagyon kontrolláltan a játék. Óriási az iram, a csapatok folyamatosan váltanak át védekezésből támadásba, de szerencsére minden körülményhez jól tudok alkalmazkodni – örvendezett a játékos.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik