Nemzetközi foci

A csapatkapitány szerint méltatlan a Bordeaux szereplése a klub nevéhez

Plasil nehezen emészti a rossz formát; meghalna a pályán a Nice ellen.

Elmúltak már azok az idők, amikor a Girondins Bordeaux a Lyonnal küzdött a Bajnokok Ligája elődöntőjébe jutásért, de ami az elmúlt hetekben történt velük, az még az elmúlt, nem túl sikeres években is páratlannak mondható – pedig az elmúlt öt szezonban csak az 5., 7., 7., 6. és legutóbb a 11. pozícióban zárt a gárda.

A nyugat-franciaországi csapat ugyanis az utolsó három bajnokiján nemcsak hogy nem szerzett gólt és minden alkalommal kikapott, de ráadásul komoly pofonokba is szaladt bele: előbb a szintén szenvedő Lille ellen kaptak ki otthon 1-0-ra, majd egymás után a Monaco és a 11. Montpellier is egy négyest rúgott nekik válasz nélkül. A Bordeaux ezzel már csak 10., a szereplésről pedig a csapatkapitányt, a cseh Jaroslav Plasilt kérdezte a L’Équipe.

– A Montpellier elleni vereséget nagyon nehéz megemészteni. Nem igazán tudok mit mondani, ki kell jönnünk ebből a rossz sorozatból. Mindenkinek tükörbe kell néznie és önkritikát gyakorolnia. Az idei utolsó meccsünkön, a listavezető Nice ellen össze kell kaparnunk magunkat – kezdte Plasil.

– Mérges vagyok a csapattársaimra és ők is mérgesek lehetnek rám, de amióta Bordeaux-ban vagyok, mindent beleadok a pályán. Az eredmény változik, de a mez szeretetéért játszom. A csapatból viszont talán éppen ez hiányzik…– értékelt a középpályás.

– Már nagyon várom az utolsó bajnokit, azt akarom, hogy akár most megrendezzék. Javítani szeretnénk a legutóbbi meccset, hiszen nagyon-nagyon rossz érzés most a tabellára tekinteni. A tizedik hely nem méltó a Girondins Bordeaux-hoz. Nyernünk kell, nincs más választás. Akkor is, ha nem szépen. Meg kell halnunk a pályán! – nyilatkozta a jelek szerint nagyon feltüzelt Plasil.

Olvasói sztorik