Nemzetközi foci

Klubvilágbajnokság: Ronaldo triplájával győzött a Real Madrid – VIDEÓ

Hosszabbításra volt szükség a spanyolok 4-2-es sikeréhez a japán bajnok ellen.
Klubvilágbajnokság, helyosztók, Jokohama
Döntő: Real Madrid (spanyol) – Kashima Antlers (japán) 4-2 (1-1, 2-2, 4-2), hosszabbítás után
Gólszerzők: Benzema (9.), C. Ronaldo (60., 98., 104. – az elsőt tizenegyesből), illetve Sibasaki (44., 52.)
Korábban:
A 3. helyért: Atlético Nacional (kolumbiai) – Club América (mexikói) 2-2 (2-1), tizenegyesekkel 4-3

A Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid a japán bajnok Kashima Antlers együttesével játszott a klubvilágbajnokság vasárnapi döntőjében a szinte telt házas jokohamai stadionban. A hazaiak első ázsiai csapatként jutottak be a fináléba. A mérkőzés negyedik játékvezetője Kassai Viktor volt.

A Real Madrid vezetőedzője, Zinédine Zidane a Navas – Carvajal, Varane, S. Ramos (Nacho, 108.), Marcelo – Modric (Kovacic, 105.), Casemiro – Kroos – L. Vázquez, Benzema, C. Ronaldo (Morata, 112.) összetételű csapatot küldte pályára. A Kashimát kizárólag japán labdarúgók alkották.

A kilencedik percben Modric lövését még védte a japánok kapusa, Karim Benzema azonban odaért és a hálóba vágta a kipattanót (1-0). A folytatásban is a madridiak játszottak némi fölényben, több lehetőségük is adódott, de összességében nem szakadtak meg a gólszerzésért. Ezt az Antlers megbüntette, hiszen egy szépen felépített támadás végén a 44. percben Gaku Sibasaki révén egyenlített (1-1). Ez volt a házigazdák egyetlen lövése az első félidőben, ami eltalálta a kaput.

Az 52. percben jött az igazi meglepetés: az európaiak újabb felelőtlensége és Sibasaki pazar egyéni akciója óriási gólt eredményezett (1-2). Persze, azonnal rákapcsolt a Real és az 59. percben jogosnak tűnő büntetőhöz jutott, amit Cristiano Ronaldo értékesített (2-2). A roham folytatódott, de azért a BL-címvédőnél sincs minden rendben, ezt mutatta, hogy a 69. percben a menteni igyekvő Keylor Navas kapus kíméletlenül letarolta saját csapattársát, a labdát biztosító Sergio Ramost… Végül egyiküknek sem lett semmi baja.

A 73. percben Ronaldo lőtte a hálóba a kipattanó labdát, de les miatt nem adták meg a gólt, bár a kérdéses pillanatban talán inkább vonalban volt a japán védővel. Nagyon sok helyzete volt az európai együttesnek, de a Kashima szórványos ellenakciói is veszélyesre sikeredtek – Endo a 94. percben két méterről bombázott mellé –, ennek ellenére egyik oldalon sem született újabb találat, ami a látottak alapján maga a csoda.

Következett a hosszabbítás, amelyben Ronaldo kétszer is eredményes volt. A 98. percben Benzema ragyogó labdáját lőtte a hálóba (3-2), majd a 104. percben az ötös sarkáról megszerezte harmadik találatát (4-2). A kettő között Szuzuki fejelt a keresztlécre egy szabadrúgás után.

A kapura lövések aránya 31-11, a kaput eltaláló labdák megoszlása pedig 12-5 volt a teljes 120 perc alatt.

https://www.youtube.com/watch?v=_6ts_5_tF-s

A Real Madrid rekordot jelentő ötödik sikerét aratta a klubvilágbajnokság történetében. A királyi gárda most előzte meg a szintén négy diadalt elért AC Milant a rangsorban.

A jogelőd klubvilágkupát is beleszámítva az eddigi 55 kiírásból 30-at európai, 25-öt dél-amerikai csapat nyert meg.

Az eddigi győztesek:

5: Real Madrid

4: AC Milan

3: FC Barcelona, Bayern München, Internazionale, Penarol, Nacional, Boca Juniors, Sao Paulo

2: Ajax, Juventus, FC Porto, Manchester United, Santos, Independiente

1: Feyenoord, Atlético Madrid, Crvena zvezda, Borussia Dortmund, Racing Club, Estudiantes, Olimpia, Flamengo, Gremio, River Plate, Velez Sarsfield, Internacional, Corinthians

A Real Madrid korábbi döntői:

1960: Real Madrid – Penarol (uruguayi) 0-0, 5-1

1966: Penarol – Real Madrid 2-0, 2-0

1998: Real Madrid – Vasco da Gama (brazil) 2-1

2000: Boca Juniors (argentin) – Real Madrid 2-1

2002: Real Madrid – Olimpia Asunción (paraguayi) 2-0

2014: Real Madrid – San Lorenzo (argentin) 2-0

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik