Nemzetközi foci

Újabb győzelmével beállította a klubrekordot a Chelsea – VIDEÓ

A Crystal Palace otthonában ezúttal is Diego Costa volt a nyerőember.

A Crytal Palace otthonában lépett pályára szombat délután 13.30-kor a Chelsea a Premier League tizenhetedik fordulójában, amely tíz győzelemmel a háta mögött érkezett az újabb bajnokira. A három pont pedig ezúttal sem maradt el, Diego Costa első félidő 43. percében fejelte a kapu bal felső sarkába Azpilicueta beadását.

A szezonbeli tizenharmadik Diego Costa-gólra nem érkezett a hazai oldalról válasz, és a vendégeknek sem sikerült mégegyszer a hálóba juttatni a labdát – Marcos Alonso kapufáig is jutott -, ez pedig azt jelentette, hogy a Chelsea beállította a klubrekordot, azaz a tizenegy meccsből álló győzelmi sorozatot.

A londoni kékek előnye így már – ha csak ideiglenesen is – kilenc pont a tabella élén. Az viszont rossz hír a listavezetőnek, hogy Costa mellett N’Golo Kanté sem léphet pályára a következő bajnoki mérkőzésen, ugyanis mindketten megkapták ötödik sárga lapjukat.


Diego Costa Goal HD – Crystal Palace 0-1… by enteritament

Így jött össze zsinórban a Chelsea tizenegy győztes mérkőzése:

A győztes találatot szerző Diego Costa szintén rekordot állított be a találkozón: a spanyol játékos mérlege a tizenhét őszi mérkőzésen már tizenhárom gól. Ez azt is jelenti, hogy decemberig több gólt tudott szerezni, mint a teljes 2015-2016-os szezonban.

További érdekesség, hogy a Chelsea lett a harmadik Premier League klub, amely ötszáz győzelmet tudott behúzni a sorozat történelmében. A Manchester United neve mellett 593, míg az Arsenal mellett 512 siker szerepelt.

Premier League, 17. forduló

Szombat

Crystal Palace – Chelsea 0-1 (0-1)

Middlesbrough – Swansea 3-0 (2-0)

Stoke – Leicester 2-2 (2-0)

Sunderland – Watford 1-0 (0-0)

West Ham – Hull City 1-0 (0-0)

18.30 West Bromwich – Manchester United 0-2 (0-1)

Vasárnap

14.30 Bournemouth – Southampton

17.00 Manchester City – Arsenal

17.00 Tottenham – Burnley

Hétfő

21.00 Everton – Liverpool

Olvasói sztorik