Nemzetközi foci

Szexvideós zsarolás: folytatódik a nyomozás Valbuena ügyében

Nem nyugodhat meg az ügy gyanúsítottja, a Real Madrid francia válogatott támadója, Karim Benzema.

Folytatódik a nyomozás Mathieu Valbuena szexvideós zsarolási ügyében – határozott a versailles-i bíróság pénteken. A vádak ejtését az ügy gyanúsítottjai, köztük a Real Madrid francia válogatott támadója, Karim Benzema kérvényezte a bíróságon, ám a versailles-i fellebbviteli bíróság elutasította a kérvényt, sőt, a korábban kihallgatott és szabadon engedett Djibril Cissé ellen is újra szeretnék indítani a nyomozást.

Benzema ellen több mint egy éve folyik eljárás, és azzal vádolják, hogy bűntárs volt válogatottbeli csapattársa, Valbuena megzsarolásában. Utóbbi játékos tavaly júniusban tett panaszt amiatt, hogy egy ismeretlen felhívta és tudatta vele, birtokában van egy kompromittáló szexvideó, s ha nem fizet 150 ezer eurót (47 millió forintot), nyilvánosságra hozza azt.

Benzemát tavaly november elején hallgatta ki és vette rövid időre őrizetbe a francia rendőrség, majd a versailles-i bíróság vád alá helyezte, és további nyomozást rendelt el.

A sértett Valbuena nem sokkal később Benzema ellen vallott, s egyértelműen megvádolta a Real Madrid csatárát, aki viszont tagadta, hogy bármit elkövetett volna, ami törvénybe ütköző.

Az még mindig nem teljesen tisztázott, hogy a csatár pontosan milyen szerepet játszott a zsarolásban, de a nyomozók úgy vélik, Benzemát egy gyerekkori barátja rávette, hogy közvetítőként lépjen fel, egyszersmind érje el Valbuenánál, hogy egyezzen meg zsarolóival.

Benzema az ügy tavaly tavaszi kirobbanása óta kikerült a francia válogatott keretéből, így a nyári, hazai rendezésű Európa-bajnokságon sem vehetett részt.