Nemzetközi foci

Rooney a City edzéseit látogatja

A Manchester United csapatkapitányának fia, Kai az örök riválisnál készül.

Wayne Rooney legnagyobb fia, a hét éves Kai úgy tűnik, egyelőre nem lép a Manchester Unitedes karszalagot büszkén viselő papa nyomdokaiba, a kissrác ugyanis a Vörös Ördögök nagyon riválisának, a Manchester City edzéseit látogatja. Kai októberben még United-mezben gyakorolt az Old Trafforodn, de december eleje óta a City akadémiájának focipogramján vesz részt.

A Daily Mail beszámolójaszerint a minap Wayne Rooney testközelből vette szemügyre Kai edzését a rivális centerpályáján. A Premier League-klubok egyébként kilenc éves kor alatt hivatalosan nem igazolhatnak le egyetlen játékost sem – ezért fordulhat elő, hogy a legtehetségesebb gyerekek több akadémián is feltűnnek kilencedik születésnapjuk előtt.

Kai természetesen nem az egyetlen United-csemete, aki a focipálya felé kacsintgat. Még az Old Trafford játékosaként, Robin van Persie fia, Shaqueel szintén a City edzőpályáján tűnt fel, azóta már a kissrác is a Fenerbachét erősíti utánpótlás-szinten.

Cruz, Brooklyn és Romeo Beckham korábban az Arsenalt erősítette, míg Andy Cole csemetéje, Devante kisgyerekként szintén a Citynél pallérozódott. A most 21 éves támadó a Fleetwood Town igazolt játékosa.

Zlatan Ibrahimovic és Michael Carrick gyermekei, Max és Jacey azonban a Unitedet választották – egyelőre csak az U6-os korosztályban.