Nemzetközi foci

Nem csak a fa alatt, a Premier League-ben is sok meglepetés várja majd a drukkereket

A Rangadó megvizsgálta, hogyan szerepelnek az angol bajnokság sztárcsapatai az ünnepi nagy hajtásban.

Topcsapatok statisztikája az ünnepi fordulókban az utóbbi három évben (december 26. – január 4.)

Manchester United: 4 győzelem, 3 döntetlen, 2 vereség
Manchester City: 7 győzelem, 2 döntetlen
Chelsea: 5 győzelem, 3 döntetlen, 1 vereség
Liverpool: 5 győzelem, 0 döntetlen, 4 vereség
Arsenal: 7 győzelem, 0 döntetlen, 2 vereség

Amíg szinte a világ összes játékosa pihenőjét tölti, majszolja a bejglit és a többi karácsonyi menüt az ünnepi időszakban, majd pedig szilveszterkor együtt ünnepli a barátokkal az újévet, addig a Premier League focistái nagyban űzik az ipart. Évről évre már nem csak a “Reszkessetek, betőrök” jelenti a karácsonyi szórakozást a tévében, hanem az angol bajnokság maratonja is a képernyő elé vonzza a drukkereket. Az idei szezonban tíz nap alatt három fordulót zavarnak le a szigetországban, december 26-án, 31-én és még január 1-jén sem maradnak foci nélkül a fanatikusok. Cikkünkben megvizsgáljuk, hogyan szerepelnek a PL-sztárcsapatok ebben a nagy hajtásban, meglátszik-e a pontokon a rotáció, vagy esetleg fejben még karácsonyi ajándékokat bontogatják-e a játékosok? Mutatjuk, az utóbbi három évben mi volt a jellemző az ünnepi időszakban ezekre az együttesekre.

Manchester City

A City-drukkerek megnyugodhatnak, a fa alá valószínűleg győzelmek kerülnek, illetve újév napján maximum az előző éjszaka elfogyasztott sok alkoholtól lesznek rosszul, nem pedig a csapat játékát látván. A manchesteri kékeknek nem szokásuk pontot hullajtani év végén/elején, a Burnley és a Leicester ellen viszont csak egy ponttal gazdagodtak az utóbbi években, előbbi együttes január 2-án ismét borsot törhet az orruk alá.

Arsenal

A képzeletbeli dobogó második fokán az Arsenal áll, Wenger legénysége az elmúlt három évben az ünnepek alatt két vereséget számlált, ami pedig érdekes, hogy mind a kétszer a Southampton rontotta el az ünnepet. Az előző idényben 4-0-s vereségbe szaladtak bele az “ágyúsok”, két évvel ezelőtt pedig 2-0-ra kaptak ki, mindkétszer a “szentek” otthonában. Özilék azonban megnyugodhatnak, ezúttal nem sodorta útjukba a sors a Southamptont erre az időszakra.

Chelsea

Ha úgy nézzük, csupán egy vereséget számlál a Chelsea az előző három szezont tekintve, de ha a másik oldalról közelítünk, akkor négyszer sem sikerült begyűjteni a három pontot. A Tottenham két éve otthon 5-3-ra győzte le a londoni kékeket, de a Southampton, Manchester United és a Watford is nehéz falatnak bizonyult. A Spurs ezúttal is érkezni fog, jöhet a reváns Terryéknek.

Manchester United

Gyatra statisztika az ünnepi időszakban, úgy látszik Rooneyék érzik át legjobban a “jobb adni, mint kapni” mondás jelentőségét, igaz ők pontokat ajándékoznak az ellenfeleknek. Egy-egy vereség és döntetlen a mérleg Tottenham és a Stoke ellen is, valamint a Chelsea is akadályt jelentett az előző években. A következő hetekben viszont egyikük sem szomoríthatja Mourinho csapatát.

Liverpool

Sokszor KOPpant már a ‘Pool a téli kizsigerlős napokon, négyszer is nulla ponttal jöttek le a gyepről a játékosok. Igaz a sorsolásuk sem volt túl kedvező, a Manchester City, a Chelsea és a Leicester is az útjukba került. Agüeróék az év utolsó napján ismét elcsaklizhatják a három pontot a Liverpool elől.

Olvasói sztorik