Nemzetközi foci

Kérdéses a Beckham tulajdonában lévő csapat jövője

Az Atlanta United és a Minnesota United FC biztosan érkezik az MLS-be, a Miaminak azonban egyelőre stadionja sincs.

Jövőre két új csapattal bővül az észak-amerikai bajnokság (MLS) mezőnye, és a vezetés végső célja, hogy 28 együttes szerepeljen a sorozatban.

Az már évek óta biztos volt, hogy az idei 20 együtteshez képest 2017-ben kettővel több, azaz 22 csapat szerepel majd az MLS-ben, hiszen az Atlanta United és a Minnesota United FC indulását már korábban jóváhagyták a tulajdonosok.

A liga csütörtöki, New York-i elnökségi ülése után az is kiderült, hogy az MLS vezetése jövő év közepén bejelenti, melyik lesz az a két további város, amely 2020-tól szerepeltethet csapatot. Don Garber, az MLS irányítója elmondta, kilenc város, köztük olyan metropolisz, mint Detroit vagy San Diego is érdeklődött az indulási feltételekről.

– Minden beérkezett kérelmet meg fogunk vizsgálni az elkövetkező hónapokban, a jövő év első felében pedig találkozni fogunk a tulajdonosjelöltekkel – nyilatkozta Garber.

Az új, szám szerint 25. és 26. csapatnak 150 millió dolláros (mintegy 44 milliárd forintos) belépti díjat kell letennie az MLS asztalára a csatlakozáshoz, az összeg a később bekerülők számára vélhetően még magasabb lesz – arról azonban egyelőre nem született döntés, mikor bővítik tovább a ligát.

A jövőre csatlakozókon kívül két másik együttes indulására bólintottak már rá a jelenlegi tulajdonosok: a Los Angeles FC 2018-ban már részt is vehet a sorozatban, azonban a másik, indulási joggal rendelkező, Miami székhelyű csapat körül egyelőre sok a bizonytalanság. A többek között a korábbi angol labdarúgó, a Los Angeles Galaxyben is megfordult David Beckham tulajdonában lévő együttesnek egyelőre nincs stadionja, így kérdéses, mikor tud csatlakozni a mezőnyhöz.

Olvasói sztorik