Nemzetközi foci

Szexvideós zsarolás: ejthetik a vádat Benzema ellen

A labdarúgástól tavaly októberben visszavonult, korábban a kihallgatása után szabadon engedett Djibril Cissé ellen újraindítanák a nyomozást.

Ejthetik a vádakat Karim Benzema, a Real Madrid francia válogatott labdarúgója ellen a szexvideós zsarolási ügyben. A Mathieu Valbuena zsarolási ügy legújabb fejleménye szerint a versailles-i bíróság pénteken azt kérvényezi, hogy ejtsék a vádakat az öt gyanúsított, így Karim Benzema ellen. Vele ellentétben viszont a labdarúgástól tavaly októberben visszavonult, korábban a kihallgatása után szabadon engedett Djibril Cissé ellen újraindítanák a nyomozást.

Benzema ellen több mint egy éve folyik eljárás, és azzal vádolják, hogy bűntárs volt válogatottbeli csapattársa, Valbuena zsarolásában. Utóbbi játékos tavaly júniusban tett panaszt amiatt, hogy egy ismeretlen felhívta és tudatta vele, birtokában van egy kompromittáló szexvideó, és ha nem fizet 150 ezer eurót, nyilvánosságra hozza azt. Benzemát tavaly november elején hallgatta ki és vette rövid időre őrizetbe a francia rendőrség, majd a versailles-i bíróság vád alá helyezte, és további nyomozást rendelt el.

A sértett Valbuena nem sokkal később Benzema ellen vallott, és egyértelműen megvádolta a Real Madrid csatárát, aki viszont tagadta, hogy bármit elkövetett volna, ami törvénybe ütköző. Az még mindig nem teljesen tisztázott, hogy a csatár pontosan milyen szerepet játszott a zsarolásban, de a nyomozók úgy vélik, Benzemát egy gyerekkori barátja rávette, hogy közvetítőként lépjen fel, egyszersmind érje el Valbuenánál, hogy egyezzen meg zsarolóival.

Benzema az ügy tavaly tavaszi kirobbanása óta kikerült a francia válogatott keretéből, így a nyári, hazai rendezésű Európa-bajnokságon sem vehetett részt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!