Nemzetközi foci

Íme a lista, amin a Tottenham előzi a Barcát és a Realt is

Újabb érdekes statisztikával jött ki a CIES Football Observatory, a svájci sporttudományokkal foglalkozó szervezet. A legfrissebb statisztikájukban azt vizsgálták, melyek azok a klubok, amelyek a legtöbbet foglalkoztatják a válogatott labdarúgóikat. Ezek szerint ezt a listát a Juventus vezeti, amelynek 21 válogatott futballistája van, ők eddig 2016-ban 157 meccsen 12 454 percet játszottak összesen.

Érdekesség, hogy a Juve mögött a Tottenham a második és nem sokkal, csak 445 perccel és két válogatott-játékossal van kevesebbje a londoniak keretének. Az sem meglepő, hogy a Barcelona, a Real Madrid, a Bayern München, a Manchester United és a Manchester City is az élmezőnyben található.

Az öt legnagyobb ligát (angol, francia, német, olasz és spanyol) leszámítva a Fenerbahce áll a legelőkelőbb helyen, a 13. a török csapat 18 játékossal, 94 meccsel és 7011 perccel. A thaiföldi Muang Tong United a legjobb nem UEFA-klub, nekik 10 játékosuk, 84 meccsük és 6611 percük van, amely a 17. helyre elég. Meglepő, de egy laoszi klub is befért a legjobb 25-be, ahol legtöbben az angol Premier League-ben szerepelnek.

Magyar csapat nincs a százas listán, de azt tudjuk, hogy a Ferencváros adta a legtöbb válogatott játékost, de az ő összpercük nem érte el a 100. helyre elegendő 2762 percet. Az FTC 2016-ban Dibusz Dénest, Pintér Ádámot, Gera Zoltánt, Nagy Dominikot, Lovrencsics Gergőt és Böde Dánielt adta a magyar válogatottnak. Az azóta már visszavonult Stanislav Sestákot a szlováknak, Cristian Ramírezt az ecuadorinak – írja az index.hu

1. Juventus

2. Tottenham

3. Barcelona

4. Arsenal

5. Real Madrid

6. Manchester United

7. Bayern München

8. Manchester City

9. Chelsea

10. Southampton

Olvasói sztorik