Nemzetközi foci

Premier League: rangadómentes hétközi forduló

A listavezető a sereghajtóhoz látogat.
A tabella élmezőnye:
1. Chelsea 37 pont
2. Arsenal 34 pont

3. Liverpool 31 pont
4. Manchester City 30 pont
5. Tottenham Hotspur 27 pont

6. Manchester United 24 pont

Kedden és szerdán rendezik meg az angol bajnokság 16. fordulóját, amelyben igazi rangadóra nem kerül sor.

Az élcsapatok közül a legkönnyebb dolga a listavezető Chelsea-nek lehet, Antonio Conte együttese ugyanis a sereghajtó Sunderland otthonában szerepel.

A londoni gárda kilenc meccse pontot sem veszített a Premier League-ben, így nehéz elképzelni, hogy éppen az utolsó vendégeként botlana. Igaz ez még úgy is, hogy a Sunderland a roppant gyenge szezonkezdet után összeszedte magát, és legutóbbi öt meccséből háromszor győztesen hagyta el a pályát, viszont a hétvégén kiesési rangadót bukott el simán a Swansea ellen.

A Chelsea mögött három pont hátránnyal második Arsenalnak Liverpoolba, a kilencedik helyen álló Evertonhoz kell utaznia, amely ugyan jól kezdte az idényt, ám öt meccse nyeretlen, és legutóbbi tíz bajnokijából mindössze egyszer nyert. Arsene Wenger csapata ezzel szemben sorozatban három sikernél tart, és mindenképpen szüksége van az újabb győzelemre, ha a városi rivális nyomában akar maradni a tabellán.

A legutóbb a West Ham Uniteddel némiképp váratlanul csak döntetlenre végző Liverpool a harmadik helyét megtartotta, ám hátránya már hat pont az éllovassal szemben, így a 16. Middlesbrough otthonában kötelező számára a győzelem.

A két manchesteri csapat közül a hullámvölgyben lévő, negyedik City a hetedik Watford ellen javíthat két veresége után, míg a hatodik United a 15. Crystal Palace-hoz látogat.

Premier League, 16. forduló

December 13. kedd:

Bournemouth – Leicester City 20.45

Everton – Arsenal 20.45

December 14. szerda:

Middlesbrough – Liverpool 20.45

Sunderland – Chelsea 20.45

West Ham United – Burnley 20.45

Crystal Palace – Manchester United 21.00

Manchester City – Watford 21.00

Stoke City – Southampton 21.00

Tottenham Hotspur – Hull City 21.00

West Bromvich Albion – Swansea City 21.00

Olvasói sztorik