Nemzetközi foci

Elkészült az U17-es és az U19-es elitkör csoportbeosztása

Már a következő Európa-bajnokság selejtezőit is kisorsolták.

Az UEFA kisorsolta a korosztályos válogatottak elitkörének csoportbeosztását, valamint a 2017–2018-as Európa-bajnoki kvalifikáció selejtezőcsoportjait kedden.

U17-es elitkör

A 2017-es U17-es Európa-bajnokságnak Horvátország ad otthont május 3. és 19. között. A tornán 16 csapat szerepel majd, a sorozatban a 2000. január 1. után született játékosok vehetnek részt. A magyar válogatott a 2-es csoportba kapott besorolást Oroszország, Izrael és Norvégia mellé.

Az elitkört március 21. és 28. között rendezik Magyarországon. A nyolc csoportgyőztes mellett a hét legjobb második helyezett kvalifikálja magát a horvátországi tornára.

U17-es Európa-bajnoki selejtező

A 2018-as U17-es Európa-bajnokságnak Anglia ad otthont. A tornára 16 csapat vívhatja ki a részvétel jogát a selejtezőcsoporton, majd az elitkörön keresztül. A magyar válogatott a 9-es selejtezőcsoportba került Hollandia, Wales és Koszovó mellé. A sorozatban a 2001. január 1. után született játékosok vehetnek részt.

A csoportokból az első két helyezett, illetve a négy legjobb harmadik kvalifikálja magát az elitkörbe. Németország és Portugália csak az elitkörben kapcsolódik be a küzdelmekbe, Anglia rendezőként automatikusan ott lesz a tornán.

U19-es elitkör

A 2017-es U19-es Európa-bajnokságnak Grúzia ad otthont július 2. és 15. között. A házigazda grúzok mellett hét csapat vívhatja ki a részvétel jogát az elitkörön keresztül. A sorozatban az 1998. január 1. után született játékosok vehetnek részt, a magyar válogatott a 6-os csoportba került a sikeresen megvívott selejtezőcsoport küzdelmeit követően Ausztria, Csehország és Skócia mellé.

Az U19-es elitkört március 21. és 28. között rendezik majd Csehországban, minden csoportból csak a győztes jut ki az Európa-bajnokságra.

U19-es Európa-bajnoki selejtező

A 2018-as Európa-bajnokságnak Finnország ad otthont. A tornára nyolc csapat vívhatja ki a részvétel jogát a selejtezőcsoporton, majd az elitkörön keresztül. A magyar válogatott a 4-es selejtezőcsoportba került Hollandia, Szlovénia és Málta társaságában.

A sorozatban az 1999. január 1. után született játékosok vehetnek részt. A csoportokból az első két helyezett kvalifikálja magát az elitkörbe. Spanyolország és Portugália csak az elitkörben kapcsolódik be a küzdelmekbe, Finnország rendezőként automatikusan ott lesz a tornán – derül ki az MLSZ honlapjának beszámolójából.

Olvasói sztorik