Nemzetközi foci

C. Ronaldo: „több Aranylabdám lenne Messinél, ha egy csapatban játszanánk”

A Real Madrid klasszisa bevallotta: nem tudja, megválasztják-e még valaha a világ legjobb játékosának.

Mint beszámoltunk róla, hétfő este Cristiano Ronaldo, a Real Madrid világklasszisa mindenkit maga mögé utasítva nyerte meg a France Football Aranylabdáját. A portugál játékos negyedszer lett a világ legjobb játékosa, így már csak egyetlen győzelemmel marad el az ezúttal másodikként záró Lionel Messitől.

A Real-csatár a France Footballnak adott interjút az elismerés átvétele után, melyben szót ejtett a Barcelonában játszó vetélytársról is.

– Érdekes lenne, ha egy csapatban játszhatnánk. Úgy hiszem, a remek játékosoknak együtt kellene játszaniuk. Szóval, ha mi egy klubban futballoznánk, szerintem nekem lenne több Aranylabdám, de Messi nem maradna le sokkal – mondta Ronaldo, hozzátéve, hogy azt viszont mindenki tudja, hogy Messi is kiváló játékos, nem véletlenül nyert ötször Aranylabdát.

– Megpróbálom 2017-ben is tartani vele a lépést, harcolni fogok, de most egyetlen cél lebeg a szemem előtt: meg akarom nyerni a klubvilágbajnokságot. Azután jöhet a LaLiga – ez az a cím, amit nagyon akar a Real. Majd, ha lehetséges, a Bajnokok Ligáját és a Spanyol Kupát is el akarjuk hódítani. Mindig mindent meg akarok nyerni – jegyezte meg Ronaldo.

Szóba került a kor is. A 31 éves játékos tudatosan figyel fizikai állapotára, mint mondta, „az évek alatt fizikailag valamennyit veszít az ember, de nyer is valami mást”. A bajnoki idényeket nem sprinthez hasonlítja, sokkal inkább egy maratonhoz, amin be kell osztani az erőt. Elmesélte, már ő is érzi, hogy ennyi idősen nem megy olyan gyorsan a regeneráció a meccsek után, főleg a megterhelőbb, heti két mérkőzéses iramban.

– Tudom, hogy eljön a pillanat, ami után már nem szerzek ötven gólt egy szezon alatt, vagy éppen nem nyerek Aranylabdát, sőt még csak jelölni sem fognak a díjra. Ez egy normális folyamat. Azt sem tudom, hogy a következő két-három évben kapok-e jelölést – de bízom benne.

Olvasói sztorik