Nemzetközi foci

EL-sorsolás: Korhuték török sztárcsapattal meccselnek

Nikolics jelenlegi csapata, a Legia az Ajax Amszterdamot kapta ellenfélként.

A svájci Nyonban hétfő délben kisorsolták [email=”http://www.rangado.hu/tartalom/cikk/399408_bl_nyolcaddonto_sorsolas”]a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek párosításait[/email], majd pedig az Európa Liga legjobb állva harminckét csapatát is párosították az egyenes kiesés szakaszban.

A sorsolás előtt két csoportba osztották a csapatokat (huszonnégy klub az Európa Ligából, míg nyolc a Bajnokok Ligájából jutott tovább), amelyek így néztek ki: (A csillaggal jelölt csapatok a BL-csoportmérkőzések harmadik helyezettjeként csatlakoztak az EL-továbbjutókhoz. Kiemeltek: a négy legjobb csapat a BL-ből és a tizenkét EL-csoportelső. Nem kiemeltek: az EL-csoportmásodikok)

Kiemeltek: Ajax (NED), APOEL (CYP), Besiktas (TUR)*, Fenerbahce (TUR), Fiorentina (ITA), Genk (BEL), Köbenhavn (DEN)*, Lyon (FRA)*, Osmanlıspor (TUR), Roma (ITA), Schalke (GER), Sahtar Doneck (UKR), Sparta Praha (CZE), St-Étienne (FRA), Tottenham Hotspur (ENG)*, Zenit (RUS)

Nem kiemeltek:: Anderlecht (BEL), Astra Giurgiu (ROU), Athletic Club (ESP), AZ Alkmaar (NED), Borussia Mönchengladbach* (GER), Celta Vigo (ESP), Gent (BEL), Hapoel Beer-Sheva (ISR), Krasnodar (RUS), Legia Warszawa (POL)*, Ludogorec Razgrad (BUL)*, Manchester United (ENG), Olympiacos (GRE), PAOK (GRE), Rosztov (RUS)*, Villarreal (ESP)

Az első mérkőzésekre február 16-án, a visszavágókra február 24-én kerül sor. Íme az Európa Liga mérkőzések párosításai, ahol cél a legjobb tizenhat közé jutás kiharcolása:*

Athletic Bilbao – APOEL
Legia Warszawa – Ajax Amszterdam
Anderlecht – Zenit
Astra Giurgiu – Genk
Manchester United – St-Étienne
Villarreal – Roma
Ludogorec Razgrad – Köbenhavn
Celta Vigo – Sahtar Doneck
Olympiacos – Osmanlıspor
Gent – Tottenham Hotspur
Rosztov – Sparta Praha
Krasnodar – Fenerbahce
Borussia Mönchengladbach – Fiorentina
AZ Alkmaar – Lyon
Hapoel Beer-Sheva – Besiktas
PAOK – Schalke

* Azonos nemzetiségű csapatok nem kerülhettek szembe, mint ahogy az azonos EL-csoportból jövők sem. Az orosz-ukrán csapatok a politikai helyeztre való tekintettel nem kerülhettek össze.

Olvasói sztorik