Nemzetközi foci

Zidane: Ramos feje mágnesként vonzza a labdát, nehéz őt megállítani

A francia tréner tudja, egyszer megszakad ez a sorozat; Ramos szerint a címer kötelez a végsőkig való küzdésre.

Emlékezetes mérkőzésen aratott 3-2-es győzelmet a tartalékos Real Madrid hazai pályán a Deportivo ellen a spanyol bajnokság tizenötödik fordulójában. A madridiak a 84. percben még 2-1-es vesztésre álltak, ám ekkor jött Mariano Diaz és egyenlített, majd pedig menetrendszerűen érkezett a hosszabbításban a csapatkapitány, Sergio Ramos és befejelte a győztes gólt. Ezzel a győzelmével a Real Madrid klubrekordot döntött, hiszen már harmincöt meccs óta veretlen, amire korábban sosem volt példa. A találkozó után a francia vezetőedző, Zinedine Zidane természetesen méltatta Ramost.


Buts Real Madrid 3-2 Deportivo La Corogne… by esprit-foot

– Mindenki tudja, hogy mire képes Sergio Ramos, különösen az utolsó percekben – kezdte a Real trénere. – Hisz abban, hogy bármit elérhet, én pedig abban hittem, hogy valaki betalálhat az utolsó percben. Ramos nem először segíti ki a csapatot a meccs végén, ő a mi kapitányunk, igazi jellem. Egy azon játékosok közül, akik a csapat szívét és lelkét alkotják, sosem hunyászkodik meg. A futballban nem lehet büntetlenül hibázni. Nagyon fontos volt, hogy jól reagáljunk a kapott gólokra. Jó érzés ilyen helyzetből is győztesen elhagyni a pályát. Kemény volt az utolsó néhány perc, ilyenkor hitre van szükség. A csapat egyik legnagyobb erőssége, hogy sosem adják fel, nem válnak hitehagyott játékosokká. Megpróbálhatod emberfogással kivonni a játékból Ramost, de ő okos játékos és nagyon jól mozog. A feje mágnesként vonzza a labdát, pontosan ott bukkan fel, ahová érkezik a labda. Nem gondolom, hogy legyőzhetetlenek vagyunk, egyszer véget fog érni ez a sorozat. Van valami különleges a Real Madrid mezének viselésében, ez mindig is így volt. Az eredményeink a játékosok érdeme. Lehengerlő energiával rendelkeznek és mindenki tisztában van vele, hogy nagy dolgokra vagyunk képesek – idézi a Real Madrid hivatalos honlapja a szakembert.

– Ha halálig küzdesz és hiszel magadban, akkor jól fognak alakulni a dolgok – ezt már Sergio Ramos mondta a meccs után. – Történelmi szempontból is igaz, hogy ez a címer arra kötelezi a viselőjét, hogy a végsőkig küzdjön. A mérkőzés végén Kroos fantasztikus ívelésének köszönhetően újra sikerült betalálnom. Fontos, hogy a megfelelő szellemiségben játsszunk. Megszereztük a három pontot és továbbra is a tabella tetején vagyunk, létfontosságú volt a jó befejezése az évnek. Sokan kritizálják az edző döntését, de szükség volt a rotációra. Nem hoztuk nyilvánosságra, de néhány játékos apróbb fájdalmakkal küzdött – zárta a győztes hadvezér.

Olvasói sztorik