Nemzetközi foci

PL-történelmi pillanat lehet: pontlevonás fenyegeti a Chelsea-t

Az angol topliga történetében még sohasem fordult elő ilyen.

Mint beszámoltunk róla, az angol Premier League egy héttel ezelőtti Manchester City – Chelsea (1-3) rangadóján elszabadultak az indulatok a lefújás előtti pillanatokban. Sergio Agüero szó szerint letarolta a Chelsea-játékos David Luizt, akit ezért ki is állított a játékvezető, és szintén piros lapot kapott Fernandinho is az esetet követő dulakodás következményeként.

https://www.youtube.com/watch?v=DlXkGceN7Wc

Az angol szövetség a két említett játékost hetekre eltiltotta, azonban ennyinél nem áll meg: a Mirror információi szerint tovább vizsgálja az esetet, és a balhé miatt a Chelsea-t is felelősségre vonhatja (összesen 22 játékos és edző szólalkozott össze a fenti esetet követően). A londoni klub játékosai 19 hónapon belül már ötödször vettek részt kisebb-nagyobb pályán kirobbant balhéban, vagyis ötödször sértették meg az FA-szabályzat ide vonatkozó, E20 jelzésű cikkét – az előző négy alkalommal kivétel nélkül vétkesnek találta a klubot a grémium, így meg is büntette.

A lap hozzáteszi, az ötödik szabálysértés már nagyon sokba kerülhet a csapatnak: 26 éve történt meg ugyanis utoljára – az Arsenallal és a Manchester Uniteddel –, hogy egy csapattól pontot vonjanak le, azonban most a Chelsea-t megfoszthatják néhány megszerzett egységétől.

A bajnokságban jelenleg a Chelsea áll az élen 37 ponttal.

Olvasói sztorik