Nemzetközi foci

Szavazzunk a világ legjobb szurkolótáborára!

Videó-összeállítás: bemutatjuk a jelölteket!

Új díjat alapított 2016-ban a FIFA, első ízben már az év legjobb szurkolótáborára is lehet szavazni, pontosabban a drukkerek legemlékezetesebb pillanataira. A voksokat az alábbi linken lehet leadni, lentebb pedig bemutatjuk a három jelöltet. 2017. január 9-én, hétfőn nevezik meg a végső a győztest.

1. az izlandi szurkolótábor

Az izlandi szurkolótábort a nyári Európa-bajnokság során az egész világ megismerhette. A kiscsapat a francia tornán egészen a negyeddöntőig menetelt, ahol aztán 5-2-es vereséget szenvedtek a házigazdától. A tábor elképesztő viking harci buzdítással éltette kedvenceit.

https://www.youtube.com/watch?v=gTq_vvyScTc

2. a Borussia Dortmund és a Liverpool drukkerei

2016. április 14-én a két csapat az Európa Liga negyeddöntőjében találkozott. Az angliai összecsapáson a Liverpool és a BVB drukkerei együtt énekelték a hazaiak nagy himnuszát, a „You’ll Never Walk Alone-t”. A németek nemes gesztusa néhány percre felülírta a csapatok között fennálló örök rivalizálást – másnap emlékeztek a Hillsborough-i tragédia 27. évfordulójára.

3. az ADO Den Haag szurkolói

2016. szeptember 11-én Feyenoord – ADO Den Haag (3-1) bajnoki mérkőzésre került sor Hollandiában. A vendég drukkerek plüssállatokkal jelentek meg a stadionban, a kezdősípszó előtt pedig ezeket a magasba, illetve a pálya felé repítették. Az akció a rotterdami gyermekkórház megsegítését szolgálta – szívmelengető gesztus volt

https://www.youtube.com/watch?v=zRjtV63Qqbs

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik